Fläskfile med kokt potatis & brunsås

Tröttnat på att grilla?
Då kan jag tipsa om en god middag. Enklare blir det knappast: Kokt potatis, fläskfile och brunsås. Supergott.

IMG_5907

Det här behöver du till 6 personer:
smör
2 putsade fläskfileer
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl vatten
2 msk kinesisk soya
2 msk med ox eller kalv-fond
2 msk med lingonsylt
maizena ( eller mjölredning* )
salt & peppar

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna och under tiden skär du köttet i medaljonger. Lägg ner köttet och fräs det så att det får fin yta, och nästan är genomstekt. Tillsätt grädden, vatten soyan och fonden och låt sjuda upp. Smaka av med lingonsylt och lite salt och peppar.

Sjud ihop en kvart innan servering,

Klar att servera !

1

4 responses to “Fläskfile med kokt potatis & brunsås

  1. Lotte skriver:

    Mums, det är gott med fläskfilé men den är ju god att grilla med 😉 Vi äter grillat typ 5-6ggr i veckan nu haha
    http://www.lotte4.blogspot.se

  2. Emjay skriver:

    Fast känns det inte lite ”bortkastat” att servera en så pass fin styckdetalj som filé, med brunsås och kokt potatis?
    Men iofs, potatis och brunsås är ju förvisso gott och ibland kanske en filé behöver komma ner på jorden litegrann 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det är en smaksak.
      Jag älskar potatis & brunsås, och kan äta det alla dagar i veckan 🙂

      Trevlig sommar !

  3. Anna skriver:

    Tack för receptet! Morgondagens middag därmed fixad ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *