Grillad pizza och mini-utflykt

Hej där,

Precis hemkommen i princip, och packar nu för tidig jobbresa imorgon bitti. Dagen har verkligen försvunnit snabbare än blixten.
Vi fixade iordning i stugan i förmiddags, klippte gräs och dammsög poolerna, städade igenom huset och poff så vart klockan två. Hämtade upp minstingarna som var hos lillasyster en stund, för att sedan åka hemåt. Lååånga köer idag då alla skulle åka hem, vi körde östra sidan upp till färjestaden och tjänande in nån timme på det.

Igår var det desto mindre köer, då körde vi in till borgholm en sväng på eftermiddagen. 
Tur med vädret, hade vi när vi promenerade genom staden.
Småkusinerna, och bästa kompisarna.

Handlade lite och åt glass på stan innan vi åkte hem för att grilla. Det som tar tid med detta är degen medan man väntar på jäsningen, annars är det klart på ett kick.
Och jag kan varmt rekommendera att grilla pizza – det blir grymt gott. 
Pizzadegen: 
50 gram jäst
5 dl standardmjölk
200 gram smör
1 nypa strösocker
1 1/2 tsk salt
13 dl vetemjöl special + ett par till utbakning

Pizzasås:
1 burk med tomatkross med smak av vitlök
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker

Gör så här :
Koka upp alla ingredineser och mixa krosset
med en stavmixer om det behövs. Låt det småputtra i fem minuter på svag värme innan du brer på den.


Gör så här:
Smält smöret & häll ner mjölken i kastrullen och värm upp till 37 gradigt. Smula jästen i en bunke och rör ut den lite i taget med den ljumna mjölkblandningen, till allt löst sig. Blanda ner resten av den ljumna mjölken i jästen med socker & saltet och nästan allt mjöl. Arbeta tills degen är smidig och släpper från kanterna. Låt sedan degen jäsa under en handduk i 45 minuter.  Under tiden kan du förbereda fyllningen : Riv ost, strimla skinka och förbered resten av ingredienserna.


Sen bakade vi ut degen, i lagom stora degar och bakade ut.
Bred ut pizzasås strö över osten och toppa med allt möjligt gott
innan du lägger den på den redan varma pizzastenen som ligger på grillgallret.

Pizzan får så där perfekt frasig & hård botten som den ska få.

Servera sedan med hemmagjord pizzasallad.

0
Prenumerera
Notis om
4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3 år sedan

Älskar din blogg! Jag har själv en blogg som innehåller både inredning, mat och dukning och med fokus på färg. Roligt om du vill titta in där, http://www.frokenturkos.se
Ha det gott, Leonor

Marie
3 år sedan

Kan tipsa om den här kalljästa degen. Riktigt gott blir det. https://linneasskafferi.se/2012/02/23/fredagspizzan/

jennysmatblogg
Reply to  Marie
3 år sedan

Mums 🙂

Mari
3 år sedan

Vilken pizzasten har du

Nästa inlägg

Veckomatsedel

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x