Kladdkaka med rabarber

Passar på att tipsa om denna goding igen.
Medan det finns gott om rabarber.

Galet god, lova att prova så snart ni hinner.

 

Det här behöver du:
200 gram smör
250 gram vit choklad ( t.ex Marabous)
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 stjälkar rabarber + 2 msk strösocker

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm.
Skär de rabarberna tunt i lagom storlek så du kan fördela ut dem i formen. Men innan du lägger dit dem strö över lite socker.
Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp.
Pudra eventuellt över lite florsocker innan servering.Gottgottigottgott
3
Prenumerera
Notis om

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lisa
7 år sedan

Hej Jenny jag måste bara fråga dig en sak 🙂 När ni har rest har ni bokat eget boende via någon sajt på nätet? Vad heter den? Tacksam för svar kram

jennysmatblogg
Reply to  Lisa
7 år sedan

Husen har vi hyrt via Homeaway 🙂
Kram

Linda
7 år sedan

Hej måste den stå i kylen 3-4 timmar innan man kan äta den? Jag lät den svalna ordentligt o sen en dryg timme i kylen men när jag tog bort kanten på formen så rann den ut 🙁

jennysmatblogg
Reply to  Linda
7 år sedan

Vad hade du för stl på formen?

Linda
Reply to  jennysmatblogg
7 år sedan

Ca 22 cm

jennysmatblogg
Reply to  Linda
7 år sedan

Det står i receptet arr jag har 24 cm
Din kaka hade behövt längre tid i ugnen ?

Linda
Reply to  jennysmatblogg
7 år sedan

Aha såklart 🙂 tänk att 2 cm kan göra så mycket, det får jag tänka på i fortsättningen. Tack snälla för dina svar <3

Johanna
7 år sedan

Måste man ha vit choklad?
Så sugen att baka men har ingen choklad hemma! ?

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
7 år sedan

Jag har inte provat utan.

Angelica Johandson
7 år sedan

Tips på något annat gott att ha i istället för rabarber?

Josefine Åsberg
6 år sedan

Är den mycket söt i smaken? Ska ha gäster och den ena är inte så mycket för sött 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Josefine Åsberg
6 år sedan

Rabarberna är ju sura, så kombon är perfekt.

Åsa
6 år sedan

Finns en jättegod kladdkaka med vit choklad och citron. Himmelsk!!!!!

Nästa inlägg

Rabarberkräm med kall mjölk

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x