Recept Rabarberkladdkaka

Hej hej,

Huset fullt här av barn och deras vänner, så jag slängde ihop en kladdkaka till fikat.
Jag har sett dessa bilder på rabarberkladdkaka cirkulerat runt. Så jag bestämde mig för att prova. Jag använde mitt recept från boken på vit kladdkaka, men bytte ut hallon mot rabarber. Har ni fler tips på vad man kan göra för gott nu av alla rabarber?

Detta var så himla gott !! Prova när ni hinner 
Det här behöver du:
200 gram smör
250 gram vit choklad ( t.ex Marabous)
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 stjälkar rabarber + 2 msk strösocker

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm.
Skär de rabarberna tunt i lagom storlek så du kan fördela ut dem i formen.


Men innan du lägger dit dem strö över lite socker.
Ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp.
Pudra eventuellt över lite florsocker innan servering.

Gottgottigottgott

0
Prenumerera
Notis om
11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elin
3 år sedan

Jag gjorde en rabarberkladdkaka med smultäcke igår, det var en riktig hit alla tog minst två bitar!
Idag har jag gjort en rabarberkladdkaka med vit choklad och kardemumma. Inte provat än, men jag tror det blir en hit!

Natalie
3 år sedan

Har en rabarbersylt som är magisk till krabbelurer o pannkaka!
400 g hackad rabarber
0,5 dl vatten
2,5 dl syltsocker
1 tsk kanel

Koka samman rabarber, vatten o socker. Skumma. Koka tills rabarbern är mjuk ca 10 min. Stäng av värmen o blanda ner kanel. Häll upp på varma glasburkar m skrivlock. Servera till krabbelurer, pannkaka el som fyllning i smördegsknyten! Yummie! Redan kokat 3 omgångar i år☺️

al68
3 år sedan

Rabarbermarmelad:
4 st rabarber (ca 20 cm)
2 dl syltsocker
1 tsk stött kardemumma
4 cm ingefära
Skala och skiva rabarberna i tunna skivor. Blanda med sockret. Låt det safta sig i ca 30 min. Skala ingefäran och hyvla den med potatisskalare i små bitar. Lägg i ingefäran och den stötta kardemumman i rabarberröran och låt det koka i ca 20 min på svag värme. Häll upp i rena glasburkar och sätt på locket direkt. SUPERGOTT!

jennysmatblogg
Reply to  al68
3 år sedan

Men mums!! Detta måste provas 🙂

Mia
3 år sedan

Rabarberkompott är ett måste för mig i filen/yoghurten hela sommaren!
500g rabarber
500g syltsocker
Kardemumma
En skvätt citron

Dela rabarbern i mindre bitar och koka tills nästan allt vatten är borta. Tillsätt socker och låt koka ca 10 min m en skvätt citron. Krydda m kardemumma och häll på burkar ?

C.m
3 år sedan

Rabarberchutney- gott till grillat,kyckling,köttfärsbiffar???

Christel Andersson
3 år sedan

Det är tre färger på bilarna, rosa, grön och vit.

mia
3 år sedan

HEJ.
Behöver inte äggen vispas?
Mvh Mia

jennysmatblogg
Reply to  mia
3 år sedan

Nej 🙂

Hanna
2 år sedan

Hej! Går den att frysa? Mvh Hanna

jennysmatblogg
Reply to  Hanna
2 år sedan

absolut 🙂

Nästa inlägg

Falukorv med pizzasmaker

11
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x