Baka paj med blåbär

 

Godmorgon, 

Här regnar det som bara den över småstaden. Riktigt trevligt faktiskt, och stort plus för att pollen som försvinner. Igår var det ett gult lager pollen över hela staden. Bilar, gator och hus, detta är puts väck nu. Har ni inget bättre för er idag när det regnar så tycker jag ni ska baka den här pajen och bjussa på. Ni kan använda vilka bär eller frukt som helst. Jag tycker den är godast med blåbär eller äppel.

IMG_5839 (1)

Det här behöver du: 
Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
socker ( hur mkt beror på hur sura bären är)

Knäckiga toppingen:
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smörblandningen och rör om väl. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl och strö över socker. Klicka sedan ut smeten över bären och ställ in i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.

Severa med glass eller vaniljsås.

0
Prenumerera
Notis om
7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
3 år sedan

Hej Jenny, tack för fin blogg o fina recept. Vi ska till Växjö nästa helg, har Du något tips på krog med god mat? Vi bor i Stockholm och vill inte äta stjärnkocksmat utan vanlig men något mysigt ställe. Vi åker tåg o bor i centrum.
Kramis Ann

jennysmatblogg
Reply to  Ann Forssell
3 år sedan

Vad glad jag blir att du gillar bloggen 🙂
Grilleriet har supergoda hamburgare med sötpotatis-strips.
Boka bord bara 🙂 Ligger ett kvarter från stationen.

Kram

Camilla
3 år sedan

Ser riktigt mumsigt ut. 🙂
Kan du inte skaffa en ”gillaknapp” till bloggen?
Mycket lättare att trycka på den än att kommentera ibland och det skulle ge dig en indikation på vilka inlägg som är mest populära. 🙂
Ha en fin kväll.

jennysmatblogg
Reply to  Camilla
3 år sedan

Tack för tips 🙂 Det är en bra ide!

Linda
2 år sedan

Hej.
Är det frysta eller färska bär du använder? Och om det är frysta bär, brukar du Tina dom innan?
Receptet ser supergott ut. Funderar på att baka med mig till jobbet på fredag. Skulle blivit succé

jennysmatblogg
Reply to  Linda
2 år sedan

Jag brukar inte tina mina frysta bär. 🙂

2 år sedan

Hej jenny gillar din blogg skarpt <3

Nästa inlägg

LCHF Förrätt

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x