Lax i ugn med romsås

Godmorgon,


Idag ringde väckarklockan innan sju trots att det är lördag. Men det är ingen vanlig dag, nej det är Milias födelsedag. Så vi är på väg mot öland, för att fira vår lilla 3-åringen. Jag och Jonathan är ju dessutom stolta gudföräldrar till denna lilla prinsessa. Jag, Thelma & Nomi var på stan igår och handlade hennes presenter. Så mycket enklare det är att handla presenter till 3-åringar än till tonåringar. Haha… Vi hade handlat klart hennes saker på bara efter en kvart.

Här kommer ett smarrigt middagstips

Allt du behöver är: 
Lax
Smaksatt färskost

Serveras med ris
Och en kall sås.

Aioli med stenbitsom:
2 äggulor
1 3/4 dl rapsolja (nästan 2 dl)
2 tsk citronsaft + skal
1/2 pressad vitlöksklyfta
salt
1 burk stenbitsrom
finklippt gräslök ( funkar även med fryst )

Gör så här :
Börja med aiolin. Detta är verkligen jätteenkelt att göra hemma. Det enda som kan gå fel är om ägg och olja har olika temperatur.Så ta gärna fram äggen en timme innan, lägg äggulorna i en skål, och ta fram en elvisp. Börja att vispa i skålen och droppa ner rapsoljan sakta under vispning, för att sedan övergå till att hälla en jämn stråle ner i bunken medan du vispar. Aiolin kommer bli fluffig och fin, pressa sedan ner citonsaften, ( mer eller mindre beror på hur syrlig du vill ha den.) Riv ner cirka halva av det gula skalet på citonen, ner i aiolin. Smaka av med salt, och vänd ner röd stenbitsrom.

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7 år sedan

Så somrigt och gott!
Grattis till födelsedagsbarnet!

”Racereport Göteborgsvarvet 2017”

7 år sedan

Men åh, det ser ju alldeles UNDERBART ut!! 😀

Nästa inlägg

En vanlig dag på jobbet

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x