Pizzagifflar recept

Heeeej,

Här startade vi dagen med en sovmorgon. Sedan blev det långfrukost. Idag ska vi rensa ut och röja garage här hemma.
Skänka, återvinna och sälja på blocket. Behövs sådana dagar också, då man samlar på sig så mycket annars.
För er som vill baka lite idag kommer tips om dessa goda pizzagifflar. Vill man fuska lite så går det att köpa ”färdigt” pizzakit i butik. Brukar finnas bland kylvarorna, smidigt om man har bråttom.

IMG_4160

Det här behöver du till cirka 27-30 gifflar :

1 pkt jäst för osötade degar
50 gram smör
2 dl mjölk
2 dl vatten
1/2 tsk salt
10 dl vetemjöl

Fyllning:
tomatpure
ost
skinka

Garnering :
Uppvispat ägg
oregano

Gör så här:

Smula ner jästen i en skål,
smält smöret och häll i vätskan i smöret. Värm tills det är fingervarmt 37 grader.
Lös jästen med lite av vätskan och rör tills det har löst sig helt. Tillsätt resten av vätskan och  de övriga ingredienserna under omrörning ( gärna bakmaskin) .
Degen ska bli smidig och ta inte mer mjöl än vad som behövs, utan spara ev. lite till utbakningen.
Låt degen jäsa i cirka 1 timme, ta sedan ut degen på mjölat bakbord.
Arbeta degen smidig, tillsätt ev lite mjöl – men den ska inte bli för hård.
Dela degen i 3 delar och rulla ut dem till cirklar , så de ser ut som pizzabottnar, Skär upp som en pizza, se nedan. Och fyll varje del med lite ost och lite skinka.IMG_4153

Sedan rullar du ihop den till små gifflar. (Du börjar med den längsta delen och rullar ihop så att du avslutar med den kortaste delen.) Pensal med ägg och strö över oregano.

Låt dem jäsa ytterligare i cirka 30 minuter.

Grädda dem sedan  mitten på ugnen i 250 grader i cirka 8- 12 minuter.
eller tills de blivit gyllene. Serveras genast.

Så smidigt mellanmål, eller ta ta med på picknick, till stranden eller i lunchlådan.

IMG_4218 IMG_4211

5

3 responses to “Pizzagifflar recept

  1. Christina skriver:

    Jag har tekakor i ugnen. ?Tror inte det blir mer bakat för min del idag även om gifflarna ser goda ut. Ska ut och njuta i det finfina vädret!☀Ha en bra dag!

  2. Anna skriver:

    Funkar de att frysa in?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *