Hej,
Det blev grillmiddag med syster & familj igår. Vi hade tänkt att vara hemma hos oss först, men när vädret liksom inte blev bättre så hamnade middagen hos dem. Vi grillade burgare & kyckling och till detta slängde vi in pommes till barnen och sötpotatisstrips till oss. De godaste stripsen gör jag så här:
Du behöver :
1 stor sötpotatis
2-3 msk potatismjöl
rapsolja
flingsalt + ströbröd
Gör dina sötpotatisstrips så här:
Skrubba din sötpotatis och skär den i tjocka strimlor. Precis som pommes strips.
Lägg dem i kallt vatten i cirka 15 minuter, ställ ugnen på 225 grader. Ta upp dem och låt dem rinna av. Blanda dem med ett par- tre msk potatismjöl, och lägg sedan ut dem på en plåt.
Ringla över lite matolja & strö över lite flingsalt & ströbröd . Skjuts in i ugnen, och låt den bakas där i 20 minuter ( mer eller mindre beroende på hur tjocka du gör dem)
Strö över flingsalt och servera.
Magiskt gott!
Så gott! 225 grader varmluft? @
Varmluft funkar fint 🙂
I Finland finns det djupfrysta sötpotatispommes, dom blir riktigt krispiga och goda! Men det finns säkert i Sverige oxå? Tack för en bra blogg!
Har provat flera gånger med olika ”metoder” att göra sötpotatis-pommes hemma men brukar aldrig få till det! Dom brukar bara bli sladdriga och helt mjuka och ingen krisp alls.. Ska testa det här sättet idag och hoppas det funkar! Är ju världens godaste när dom blir bra ?
Hej Jenny, provade göra sötpoatis pommes exakt efter ditt recept, men de blir mjuka och inte krispiga, vad gör jag för fel? Har förresten laddat ner din app, verkar toppen!
Kan de varit inne för kort tid i ugnen?
Kul att du gillar appen 🙂
Jag har inte provat just detta receptet men jag har läst någonstans att de måste ligga en och en, dvs inte röra vid varandra. Men det är inget jag behöver fundera på till detta receptet, eller?
[…] Serveras med sötpotatispommes […]