Sega Jordnötskakor

 Gillar du biskvier?
Och gillar du choklad, kola & jordnötter också ?

Prova då att baka dessa. Gaaaalet goda! IMG_8330 (2)
Det här behöver du till cirka 20-22 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )

Fyllning:
1/2 burk med karamelliserad kola
150-200 gram salta jordnötter

Chokladdoppa dem i mjölkchoklad
( 200 gram)

Gör så  här:

Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
Rör ihop jordnötter med kolakrämen, och fyll kakorna  med röran. Låt dem svalna ytterligare i kylskåpet.
Chokladdoppa dem och servera sedan när de svalnat.

Mums.

IMG_8307 (1)

0
Prenumerera
Notis om
13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4 år sedan

Det här ser ut som något för sonen 🙂

4 år sedan

Åh sega kakor är den bästa typen av kakor! <3

Åsa
4 år sedan

Är det kondenserad mjölk ( kokt) du menar??

jennysmatblogg
Reply to  Åsa
4 år sedan

Ja, karamelliserad heter den när den är färdigkokt.
Går att köpa ”klar” 🙂

Elin
Reply to  jennysmatblogg
4 år sedan

Den eviga frågan om kondenserad resp. karamelliserad mjölk, haha. Alltså Jenny, du behöver nog göra någon permanent not här på bloggen där du förklarar detta för folk verkar aldrig fatta 🙂

4 år sedan

Åh vilken godiskaka! Livsfarligt att läsa om när man är sötsugen!

Malin
4 år sedan

Går det att frysa kakorna?

jennysmatblogg
Reply to  Malin
4 år sedan

Absolut 🙂

Emma
4 år sedan

Går de att frysa dom och servera senare ?:) funderar på stt bjuda dessa godingar på ett kalas

Malin
3 år sedan

Alltså blir det 20-22 färdiga dubbelkakor eller 10-11?

jennysmatblogg
Reply to  Malin
3 år sedan

10-11 🙂
Men de är rätt stora. Så man kan dela dem på mitten innan.
Och chokladdoppa dem som halvmånar.

Therese
3 år sedan

Äggen, skall äggvitan och sockret vispas till vitt fluff eller rör man ”bara” ihop det?

Yesse
2 år sedan

Bakade dubbelsats och gjorde i långpanna, blev jättebra 😃

Nästa inlägg

När vi fotade för ”Header”

13
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x