Sega Jordnötskakor

 Gillar du biskvier?
Och gillar du choklad, kola & jordnötter också ?

Prova då att baka dessa. Gaaaalet goda! IMG_8330 (2)
Det här behöver du till cirka 20-22 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )

Fyllning:
1/2 burk med karamelliserad kola
150-200 gram salta jordnötter

Chokladdoppa dem i mjölkchoklad
( 200 gram)

Gör så  här:

Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till fyllningen.
Rör ihop jordnötter med kolakrämen, och fyll kakorna  med röran. Låt dem svalna ytterligare i kylskåpet.
Chokladdoppa dem och servera sedan när de svalnat.

Mums.

IMG_8307 (1)

4

13 responses to “Sega Jordnötskakor

  1. emblas.se skriver:

    Åh sega kakor är den bästa typen av kakor! <3

  2. Åsa skriver:

    Är det kondenserad mjölk ( kokt) du menar??

    1. jennysmatblogg skriver:

      Ja, karamelliserad heter den när den är färdigkokt.
      Går att köpa ”klar” 🙂

      1. Elin skriver:

        Den eviga frågan om kondenserad resp. karamelliserad mjölk, haha. Alltså Jenny, du behöver nog göra någon permanent not här på bloggen där du förklarar detta för folk verkar aldrig fatta 🙂

  3. Camilla skriver:

    Åh vilken godiskaka! Livsfarligt att läsa om när man är sötsugen!

  4. Malin skriver:

    Går det att frysa kakorna?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut 🙂

  5. Emma skriver:

    Går de att frysa dom och servera senare ?:) funderar på stt bjuda dessa godingar på ett kalas

  6. Malin skriver:

    Alltså blir det 20-22 färdiga dubbelkakor eller 10-11?

    1. jennysmatblogg skriver:

      10-11 🙂
      Men de är rätt stora. Så man kan dela dem på mitten innan.
      Och chokladdoppa dem som halvmånar.

  7. Therese skriver:

    Äggen, skall äggvitan och sockret vispas till vitt fluff eller rör man ”bara” ihop det?

  8. Yesse skriver:

    Bakade dubbelsats och gjorde i långpanna, blev jättebra 😃

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *