Jamaica

Ni var många som gissade vart nästa resa skulle gå i April, och det var en av er gissade rätt.
Det blir tadaaaa…. Jamaica. Detta land har stått med på listan över ställen vi vill åka till. Vi tittade även på Filippinerna, Tahiti, Bora-bora, ( Maldiverna igen ) , Aruba, Dominikanska, Madagaskar, Reunion, Australien, Borneo, ja… många ställen. Det som till sist avgjorde var flygtid & priset såklart. Nu flyger vi till Jamaica via Chicago, där vi kommer stanna en natt på vägen. Grymt spännande att få uppleva lite av Chicago också.

jam

Sedan blir det en vecka av sol & bad.  Vi kommer bo på två ställen under tiden, ena halvan blir i Montego bay. Och andra halvan kommer vi vara vid negril, det är tydligen där de vackraste stränderna ska finnas.
Sen har vi har mailat flygbolag & bokningssajt om hur det fungerar med visum, men inte fått svar än. Reser man från Sverige får man visumet på flygplatsen. Är det samma nu när vi kommer inresandes via USA?  Någon som vet kanske….

Sen tar vi gärna emot era bästa tips på stränder på Jamaica, och mat och vad får vi inte missa att besöka.

Psssst… Missa inte att ni kommer kunna följa alla våra kommande resor på YouTube från och med nu.
HÄR hittar ni min kanal. 

 

0
Prenumerera
Notis om

23 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ann-Sofie
7 år sedan

Wihoooo, vad spännande att kunna följa er! Blir ju nästan som att resa själv 🙂
Var Kap Verde bra? Funderar på en resa antingen dit eller till Dubai för mig och mannen( två helt olika resor) men velar så….Tips?

Leni
7 år sedan

Härligt med Jamaica! Det är ett otroligt vackert land och fantastiska människor! Vi var i Runaway Bay över julen 2014, och flög dit från Florida. Inget visum behövdes, det var dock drygt två år sedan.

Isabelle
7 år sedan

Bada gärna med delfiner! Jättemysigt och kul upplevelse!

Chattis
7 år sedan

Hej, ska åka till kap verde snart o undrar vilket hotell ni bodde på. Åkte ni med Tui? Rolig resa ni har att se fram emot?

Heidi
7 år sedan

Kom hem från Jamaica för tre veckor sedan, underbar liten ö 🙂 Vi bodde endast i Negril, men åkte på en del utflykter. Missa inte Seven Miles Beach (sjukt fin strand), Rick café (solnedgången där är magisk) och Dunn’s River falls. Trevlig resa!

jennysmatblogg
Reply to  Heidi
7 år sedan

Tack, skriver ner alla tips jag kan få.

Kram

Louise Geisler
7 år sedan

Hej
Åh vad roligt att följa dig på denna resa. Vi tittar nämligen på Jamaica till nästa sportlov…. Vem reser ni med (flygbolag) har ni bokat hotell via ngn hemsida? Ha en fortsatt bra dag. MVH Louise

jennysmatblogg
Reply to  Louise Geisler
7 år sedan

Vi bokar flygstolar för sig och hotell för sig 🙂

7 år sedan

Det ser fantastiskt ut!! Och här bara snöar och snöar det nu… Blir roligt att se dina härliga bilder därifrån sen!
Camilla

jennysmatblogg
Reply to  Camilla
7 år sedan

Ja här också 🙂 Tyckte gott att snön kunde hålla sig borta nu när sportlovet är förbi 😉

Sofia
7 år sedan

Hej! Åh så härligt med Jamaica. Kom hem därifrån för tre veckor sedan. Vi var i negril. Missa inte utflykt till YS falls – ett vackert vattenfall. Sen är black river värt ett besök, man åker båt på en flod med 300 krokodiler och man får se dom på riktigt nära håll. ”Patties” är piroger med olika fyllningar som säljs på stranden, supergoda. Catch a falling star är en romantisk restaurang som ligger på klipporna som är kanon. Två andra restauranger som vi gillade var Jimmys buffet margaritaville och kennys italian café. ha en trevlig resa! Kram

jennysmatblogg
Reply to  Sofia
7 år sedan

Oj oj oj vad häftigt.
Krokodilerna måste vi ju hinna med! 😀

Tack för tips

7 år sedan

Men gud vad härligt! Jamaica låter fantastiskt 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Martina
7 år sedan

Ja jag tror det.
Läääängtar.

Rebecca
7 år sedan

Mina föräldrar har varit i Jamaica, montego bay. Och dom sa att det är det bästa landet dom varit i (dom/vi reser mycket och har gjort i alla år sen innan vi föddes och jag är nu 23, snart 24 så även jag har hunnit med en massa resemål under dom åren man var för ung för att få/vilja stanna hemma själv ?), dom var där i 2 veckor. Ni kommer nog inte ångra er!

7 år sedan

Åh, vad trevligt med Jamaica. Jag kan varmt rekommendera Mexico som vi precis besökt.
Kram

Theres
7 år sedan

Vi bodde i Montego bay när vi var där ? Ni måste kolla in (Glistening waters) en kvälls utflykt, man får bada i vatten som lyser när man rör vid det!Helt magiskt!Minns ja inte fel finns bara detta fenomen på fyra platser i världen!

Pia
7 år sedan

Hej
Ska bloggen inrikta sej mer på resor i framtiden?
Jättemysigt att se var ni åker…

jennysmatblogg
Reply to  Pia
7 år sedan

Den har nog hela tiden inriktat sig på mat och resor. Och den kommer fortsätta med det :))

Suzan higazi
7 år sedan

Hej Jenny. Jag har varit och hälsat på mina föräldrar i USA och vi har ansökt om visum på nätet som heter ESTA för att kunna åka dit .det var för 2 månader sedan . Men jag är inte säker om ni behöver göra det också. Vi har alla i familjen svensk pass . Kolla upp det och var försiktig för att det finns många sidor som lurar och tar mer betalt. Det ska kosta 14 dollar per person och inte mer . Lycka till med resan .?

Jennie
7 år sedan

Ni måste göra en esta ansökan (visum) detta måste göras senast 72h innan avresa. Med vänlig hälsning, Jennie (jobbar på Ticket resebyrå)

jennysmatblogg
Reply to  Jennie
7 år sedan

Tack. Esta har vi ( det ska väl hålla i 2 år) men om det behövs visum in i Jamaica från USA, det är det vi inte blir kloka på :))

Alexandrs
7 år sedan

Hej som svenskar behöver ni inge visum på jamaica om ni ska va där mindre än 30 dagar. Min kille är från jamaica men nu svenskmedborgare och ni får möjligen en stämpel på flygplatsen i montegobay för ett 30 dafars turist visum men inget ni måste ansöka om. Har inte hunit med nora å västra jamaica än då vi var mest i kingston men vet att hela jamaica är jätte fint å då gar jag önu inte sätt de största turist sevärdigheterna än.? Ha en underbar resa.

Nästa inlägg

Torsk med mild kaviarsås

23
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x