Kärleksmumskladdkaka

 Kärleksmumskladdkaka

Gillar ni som jag att prova nya recept på kladdkaka så kan jag rekommendera denna.
Kladdig kladdkaka med toppingen av kärleksmums

IMG_0137

IMG_0143 (1)
Det här behöver du till kärlekmumskladdkaka :
 3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör

Topping ( rör ihop ):
50 gram rumsvarmt smör
2 msk kallt kaffe
2 1/2 dl florsocker
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

Strö över kokos

Gör din kärleksmumskladdkaka så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra & bröa en rund form med avtagbara kanter, och fördela ut smeten. Grädda kakan i mitten på ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Låt den stå i kylen i minst ett par timmar innan du brer över toppingen. Och när toppingen & riven kokos är på plats låt den stå kallt i ett par timmar till.

1
Prenumerera
Notis om
39 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Enelie
4 år sedan

Varmluft eller vanlig?:)

jennysmatblogg
Reply to  Enelie
4 år sedan

Jag har vanlig

4 år sedan

Har faktiskt testat denna, underbart god! <3
kram
Emma

jennysmatblogg
Reply to  emblas.se
4 år sedan

Ja eller hur! En favvo :))

Linda
4 år sedan

Ja den är hämtad från Lindas bakskola ( tidningen hembakat) ?. Kanske ska hänvisa dit med tanke på att kopiering är olagligt ☺

jennysmatblogg
Reply to  Linda
4 år sedan

Hej hej
Oj, nej den är inte hämtad från Lindas 🙂 googlar du så ser du att den finns överallt.
Jag bakade denna även förra året och året innan de fast med vit kärleksmumstopping och strössel….
Ingen äger ett recept, då skulle ni inte kunna låna och skriva min recept någonstans. Men däremot hittar jag recept i tidningar eller bloggar så skriver jag det 🙂

bilder däremot är såklart olagligt att kopiera.

Kraaaam

Christine
Reply to  jennysmatblogg
4 år sedan

Tycker du håller en snygg och trevlig ton även mot folk som är otrevliga eller vill sätta dit dig. Det är beundransvärt tycker jag:)

Elin
Reply to  Linda
4 år sedan

Där ser man, Linda, man ska aldrig uttala sig om saker man inte vet något om.

4 år sedan

Den får det bli på sonens 10-års kalas, tack för bra recept!

Linda
4 år sedan

Det är just det jag inte gör Elin ☺. Men man gör ju vad man själv anser vara rätt och får ta konsekvenserna efter det.

Frida
4 år sedan

Provbakade denna idag inför kommande 5årskalas. Rekommenderas starkt!=)

Alexandra
4 år sedan

Funkar den att frysa? ?

Ann-Sofie
Reply to  Alexandra
4 månader sedan

ja!

Lena Larsson
4 år sedan

Kokos är ingen favorit hos barnen. Hade det passat med strössel istället? Tack för en bra sida med många goda recept.

Catherine
4 år sedan

Vilken storlek bakform skall man ha?

4 år sedan

Om man inte dricker kaffe går det bra utan? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Amanda Näslund
4 år sedan

Det går bra med mjölk eller vatten 🙂

Reply to  jennysmatblogg
4 år sedan

Tack för svaret Jenny 😀

4 år sedan

[…] (Jag själv är nog bara hungrig när jag skriver) Varför inte prova en kärleksmumskladdkaka? På Jennys Matblogg finns receptet och jag ska prova. Inte i dag men när vi kommer hem. Två goda saker tillsammans […]

3 år sedan

Hej!
Fantastik blogg som inspirerat oss när fantasin svikit, vilket är rätt ofta 😉
Ungefär hur räcker en sån här till? Och hur stor form har du använt?
Vi är mellan 25-30 personer så funderar på hur många jag ska göra.

Ha en fin dag!
Kram

3 år sedan

Detta recept ska jag prova?ser underbart gott ut!
Är det gott länkar jag dig i min blogg http://www.dahlshus.wordpress.com
Fantastisk blogg du har skapat, mycket inspirerande?
Jag startade min inspirationsblogg i januari.
Instagram anna.dahl

Frida
3 år sedan

Hej.
Vilken storlek på form har du använt ?

jennysmatblogg
Reply to  Frida
3 år sedan

24-26 cm i diameter

Annika
3 år sedan

Om man vill göra den i långpanna, är det dubbla receptet eller kanske lite mer? Tack för en ljuvligt inspirerande blogg vill jag också passa på att säga 🌸

jennysmatblogg
Reply to  Annika
3 år sedan

Jag har aldrig provat:) så jag vet inte 🙃🙂Roligt att du gillar bloggen ❤️

Caroline
2 år sedan

Hej!
Jag tänkte bjuda på denna på mitt arbete och då göra dubbel sats i långpanna, hur många personer skulle du uppskatta att ditt recept räcker till? MVH Caroline

Michelle
2 år sedan

Toppingen, ska de göras i kastrull? Som när man gör vanlig kärleksmums?

jennysmatblogg
Reply to  Michelle
2 år sedan

Ja precis :))

Anna
Reply to  jennysmatblogg
2 år sedan

Jag har gjort den här en gång innan och sen idag 🙂
Jag smälte dock inte smöret i en kastrull, det står ju rumsvarmt smör och rör ihop?
Ska man smälta smöret i kastrull till toppingen eller inte?
Tacksam för snabbt svar. 🙂

Maria
2 år sedan

Kan den göras glutenfri?

jennysmatblogg
Reply to  Maria
2 år sedan

Jag har aldrig provat 🙂

sofia
2 år sedan

när du skriver rör ihop , är det med vanlig slev eller med elvisp? tänker sockret blir ju bitigt om man inte vispar det.

jennysmatblogg
Reply to  sofia
2 år sedan

Rör ihop inte vispa 🙂

sofia
2 år sedan

ska toppingen röras ihop varm och på något speciellt sätt? står ingenting om den.

sofia
2 år sedan

ska toppingen röras ihop varm och på något speciellt sätt? står ingenting om den..

Rebecca
2 år sedan

Den blev jättegod! Det bästa av två världar 🙂

1 år sedan

En favorit jennys kärleksmumskladdkaka tack Jenny

Sophia
3 månader sedan

Hej!
Denna kladdkaka är ljuvig… Undrar hur många dagar i förväg man kan göra den 🙂

Nästa inlägg

I väntan på resten av familjen

39
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x