Cheesy meatballs

Godkväll i stugan.

Nu har vi precis diskat undan middagen och läst klart läxorna inför morgondagen.
Är det något som är gott både till vardag & helg så är det väl ändå köttbullar. Mums för smörstekta ostfyllda köttbullar med potatismos & brunsås. För er som gillar att kolla matvideos så har vi nu det senaste klippet färdig på YouTube här nedan. Ni kan prenumerera och följa mig HÄR

Receptet kommer här nedanför bilden.

IMG_9436

Till köttbullarna behöver du :
Smör att steka i
1 kilo köttfärs
2 msk oxfond
salt & peppar
valfri ost

Till såsen :
Steksky från köttbullarna
3 dl vatten
1 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk  kinesisk soya
1/2 msk lingonsylt
salt & peppar
ev. maizena

Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till köttbullarna väl. Forma bullar och baka in en bit ost i varje.
Stek dem klart i smör,  Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, vänd i grädde, soja &  fond och låt sjuda ett par minuter.  Smaka av såsen med salt och peppar, och lingonsylt. Önskar ni en tjockare sky red av den med maizena .

Klart att serveras med potatismos

2

4 responses to “Cheesy meatballs

 1. Ser riktigt smarrigt ut!

  Jag har en nystartad matblogg, vore kul om du ville kika in. Kram!

 2. Camilla L-J skriver:

  Yngste sonen har varit ute på praktik i 6 veckor o ville bjuda ”arbetskamraterna ” på fika sista dagen. Det fick bli din kladdkaka med center! Bakade en extra igår o bjöd äldste sonen o hans sambo, blev inte mycket kvar av den.. Mums!?? Så god! Hoppas o tror att de blir nöjda vid em fikat idag. ? Tack för en bra blogg o kram från en annan smålänning! ?

  1. jennysmatblogg skriver:

   Härligt! Ja vem gillar inte kladdkakor 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *