Muffinssemlor

Ljuvliga muffinssemlor, eller semelmuffins…. eller ja, vet inte riktigt vad de heter.  Perfekta för oss som är galna i semlor, men inte alltid orkar sätta en hel deg. Vill du tillsätta ett kuvert med saffran så har du perfekta adventssemlor.

Missa inte att följa mig på Instagram: @jennysmatblogg heter jag där
IMG_5426

Till cirka 10 muffinssemlor:
3 ägg
2 dl strösocker
100 gram smör
1 dl filmjölk
3, 25 dl vetemjöl
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver

Fyllning:
mandelmassa + ovispad grädde
Vispad grädde

Topping: 
Massa florsocker

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret & låt det svalna lite. Häll i filmjölken. Vispa ägg & socker vitt & pösigt. Blanda de torra ingredienserna, och vänd sedan ner det med äggsmeten. Rör försiktigt ner det smälta smöret + filmjölken.  Skeda upp i 10 formar. jag ställer mina formar i ett muffinsjärn, för att de inte ska flyta ut. Fyll upp varje form 3/4 delar. Grädda i cirka 15-17 minuter, prova med sticka.
Låt muffinsen svalna helt. Under tiden kan du röra ihop fyllningen.
Ovispad grädde med mandelmassa, rör ihop till önskad konsistens. Vispa grädden luftig.
När muffinsen svalnat helt så skär du av som ett lock på toppen, fyll med mandelmassan. Och spritsa sedan ut grädden. På med locket och pudra över med massa florsocker.

Smaklig fika

0
Prenumerera
Notis om

14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sara
7 år sedan

Maxi kallar den Muffla 😉

Marie
7 år sedan

Kan du inte skriva lite om senaste resan.. vad ni tyckte vad som var bra/dåligt m.m?
Nu har ju jag rest runt endel i USA redan men alltid kul o se vad andra tycker.
Sitter o letar resa till Florida i höst! Norweigan har inte släppt alla resor än 🙁 och SAS har gjort om hemsidan så jag blir galen!! Flygresor.se är väl ok men oftast onödigt långa flygtider o byten, gillar inte!

Trevlig helg!!

Pa
7 år sedan

Hej.
Oj ni far som vore ni en duracellkanin!
Ni har energi trots jetlagg..
Önskar jag hade hälften av den energin..hohi

jennysmatblogg
Reply to  Pa
7 år sedan

Kanske handlar lite om vad man prioriterar också 🙂 Vi gillar att vara på öland.
Kram

Elisabeth Börjesson
7 år sedan

Ska man gröpa ur lite ur muffisen för att fylla med mandelmassan

jennysmatblogg
Reply to  Elisabeth Börjesson
7 år sedan

Det gjorde inte jag men visst kan man.
Kram

7 år sedan

Åh så söta 😀

Giggi
7 år sedan

Hej Jenny

Jag håller med Duracell kanin liknelsen:)) Det är faktiskt ofattbart komma från USA resa åka till Öland,göra samarbete med Inter flora och sen massor med recept recept. Går inte dina barn i skolan? Får de sådana långa ledigheter förs USA sen Öland? Vem vattnar dina blommor i Öland medan ni är borta?

Jag skrev för flera veckor sedan och ställde en fråga,mailade dig också men du varken la in mitt inlägg eller svarade mig på mail.
Min fråga var vardör använder du stora mängder av grädde,creme frache i dina matrecept? ÄR detta en känslig fråga som du inte vill besvara på?
Har även tittat på din bok där använder du också stora mängder choklad grädde. Ska man göra dina efterrätter antingen blir man tjock eller ruinerad :))

jennysmatblogg
Reply to  Giggi
7 år sedan

Hej Giggi.
Jag får nästa 1000 kommentarer per dag på Facebook, instagram + bloggen. ( Minst på bloggen, då det är enklast att kommentera via de andra sociala medierna) Nej jag hinner inte läsa alla, tyvärr. Och jag använder mkt grädde och crème fraîche i min mat. Alla gillar vi olika 🙂

Ska försöka svara på dina frågor…. eller var de påståenden 😉 Hihi.
Självklart går barnen i skolan, vi reser bort på loven 🙂 Att åka till sommarhuset ger oss massa energi, så det är något vi värdesätter.
Mina samarbeten prioriteras, eftersom det är mitt arbete.
Recept och laga mat är också mitt arbete och något som jag tycker är roligt, och gör det gladeligen varje dag.
Dock så är de flesta av mina recept förberedda och tidsinställda när vi planerar semester. Det är inte jätteansträngande att trycka på publicera-knappen 🙂
Jag förbereder inlägg i flera veckor i förväg när vi ska resa bort.

Kram

Giggi
Reply to  jennysmatblogg
7 år sedan

Tack för svar Jenny
Nej tyvärr har jag inte face o instra osv.
Det är bra att du berättar lite vad du sysslar med,för jag har nuligen börjat kolla på din blogg.
Jag trodde faktiskt att mejerierna sponsrade dig ärligt talat:)
Visst har jag gjort några av dina matrecept men jag brukar då ta lätt cremefrashe och matgrädde istället för visp. Våran favorit av dina recept är nån pasta sås med kräftstjärtar och dill mums.
Ha det

Elin
Reply to  Giggi
7 år sedan

Men snälla du, var inte en av alla hysteriska kvinnor (ja, oftast är det kvinnor) som kräver att få veta allt om en bloggare, och i princip blir förnärmad om man inte får inblick i varenda cm av bloggarens liv! Bloggare visar upp en mycket liten del av sina liv – du vet inte allt du tror dig veta, så sluta att döma.

Angående mejerier: Många, knte alla tyvärr, är idag upplysta och vet att fett inte är något dåligt. Fett ger mättnad, medan lightprodukter ofta är fyllda med tillsatser och konstgjorda ämnen samt skapar sug efter mer mat eller sötsaker. Lättgrädde och lättcremefraiche ska man hålla sig långt borta ifrån! Sedan är din kommentar om priser ganska märklig. Fullfet grädde är inte mycket dyrare än matlagningsgrädde och dylikt, som du skrev att du använder. Någon krona billigare, kanske, men om man tänker på alla hälsoeffekter de fullfeta produkterna ger jämför med light så kan vi nog vara överens om att de extra kronorna är ganska överkomliga.

Giggi
Reply to  Elin
7 år sedan

Du ELIN lägg inte näsan i blöt tack. Jag har nyligen upptäckt hennes blogg,jag vill inte veta allt om hennes liv.
När jag skrev man blir ruinerad skrev jag med glimten i ögat och då menade jag hennes recept på efterrätter i hennes bok. Det kan stå 500 gra choklad av bra kavalitets och typ lika mycket mängd även i garneringen och massa annat. Men vi är ju fria att testa hennes recept eller inte. Jag ska forsätta använda matgrädde istället visp det är mitt VAL och använda visp är Jennys val.

Lily
7 år sedan

Så otroligt goda!! 😀 Bakat så många saker från din blogg nu och allt är lika gott. Tack Jenny! <3

Lollo Hildingsson
5 år sedan

Hej Jenny!
Det är så mycket gott. Jag ha en fråga. Har du någon bra recept på en tårta för diabetiker. Jag har bakat med sötnings medlet, men det blir inte bra.
Kram Lollo

Nästa inlägg

Stugfrukost

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x