San Diego & Old Town

Hej hej,

Här i Los Angeles är klockan strax efter nio på kvällen, och vi har precis kommit tillbaka efter en dagsutflykt. Målet idag var att hinna med att se lite av San Diego. Vi startade dagen tidigt…. vi är väldigt morgonpigga eftersom vi inte kommit in i rätt dygnsrytm än. I vanliga fall är vi familjen morgontrötta, så detta är en trevlig överraskning. För klockan sju imorse satt vi redan i bilen, och första stoppet blev Pauls Place. Vi åt en typisk amerikansk frukost innan vi körde vidare.

img_3972

Jag har fått flera frågor om vad maten kostar… Här är ett exempel på ett relativt ”billigt” matställe.img_3971

Två timmar i från Hollywood finns San Diego, så det är inga avstånd. Och vi startade med strandpromenden, vi har haft riktigt fint väder idag.  Och det var en hel del som badade såg vi. Men mest känns det som Diego är ett paradis för surfare. img_3978

img_4004-1
Vi promenerade bort till piren och kollade på alla duktiga surfare.  Det är väldigt mycket vågor här, vilket är drömmen om man surfar.

img_4001
De här mysiga pirerna som finns överallt gillar jag. Denna var dock inte alls lika stor som den i Santa Monica.
Men man fick bra översikt över stranden. img_3988

Några av de bästa jag vet. img_4000

Jag har inte fotat hela tiden, men kan intyga att det fanns massa trevliga matställen längst stranden. Hit skulle jag absolut åka tillbaka till, och ge det längre tid än bara en dag. Så planerar ni att resa runt som vi, skulle jag rekommendera ett par -tre dagar minst. img_4009-1 img_4012
Vi ville även hinna med att se ”Old Town” idag. Så vi åkte dit för att äta middag, men innan dess så gick vi runt och kollade in parken, shoppingutbudet och bara hade det gott i den varma solen. img_4024
img_4035img_4031
Middagen blev Fred´ s, där de serverade mexikansk mat.

img_4047
Lite tortillachips med salas under tiden vi beställde mat.
Det tycker jag är trevligt, man är ju vrålhungrig när man väl kommer in för att beställa.
img_4037

De bakade sina tortillas under tiden, det doftade galet gott.
Och den här tallriken kanske inte ser mycket ut för världen, men oj så gott och smakrikt det var.

img_4050

Efter en härlig heldag så for vi ”hemåt” till Hollywood igen. För att tyvärr hamna i mils långa köer, så vår resa hem tog dubbelt så lång som resan dit. Men men, det är inte mycket man kan göra åt det. Trafiken är iallafall enkel att köra i, och jag tycker inte att ni ska tveka på att hyra bil om ni ska åka hit. Det är så mycket smidigare att ta sig runt på detta sett.
Imorgon åker vi vidare till nästa stopp på resan, efter ett tips av en gullig bloggläsare.
Så Caramel by the sea, är vår destination då.

Hoppas vi hörs därifrån 🙂

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cathrine
7 år sedan

Åhh så fina bilder. När vi var där åkte vi highway1 till San Fransisco. Jättefint! Stannade på ett ställe som heter Monteray Bay där de hade ett jättestort akvarium om man gillar att titta på sånt. Kan va kul för barnen. Det var supermysigt.
Ha en fortsatt trevlig resa

Karin
7 år sedan

Underbar resa! Vi körde i Kalifornien och bort till Grand Canyon i somras – det mäktigaste av allt!
Finns frukostställen i alla prisklasser men man ska komma ihåg att man måste lägga på 20% i dricks. Tror inte vi klarade någon frukost under 400 kr (2 vuxna+2 barn) och då åt vi mest pannkakor och kaffe/dryck. Ofta kostade det uppåt 600 kr. Lika bra att räkna med det så blir man inte överraskad.

Camilla
7 år sedan

Besokte ni La Jolla? Mysigt stalle i San Diego. Vet inte vad ni har for planer men vill varmt rek Pacific Coast Highway mot San Fransisco. Awesome views! Lite krangliga vagar nar man narmar sig SF men val vart det!

Jessica
7 år sedan

Hallå, så kul att läsa om er Kalifornienresa. Om ni planerar att shoppa en del i USA (trots den höga dollarkursen) vill jag tipsa om Camarillo Outlet! De har alla stora märken där och till bättre priser. Det är på vägen när ni kör norr ut, ca 9 mil från LA. have fun!

CC
7 år sedan

Härligt att se bilderna från LA-area.
Har varit där 9 gånger å där finns alltid massor att göra.
En sak jag brukar rekommendera att göra är att åka upp till Observatoriet vid Griffith Park på em för at sedan stanna till skymningen och se hela stan tändas upp. Så coolt!
Förstår din son som gillade den gamla pickupen. CA är ett gammelbilmecka. En av anledningarna till att vi hänger där;)
Men nackdelen med LA är, vilket du märkt, trafiken….. särskilt 405an….
Ha en fortsatt trevlig resan

Nästa inlägg

Schweizernötsmousse

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x