Schweizernötsmousse

Denna goding kan ni göra med vilken choklad ni nu gillar bäst! Schweizernöt är en favvo, men den är även supergod med Daim.
Prova till nyår vetja
img_3584

img_3570Detta behöver du till Daimmousse 6 portioner :

200 gram mjölkchoklad med scweizernöt
3 äggulor
1 msk strösocker
3 dl vispgrädde

Till crispet :
150 gram mjölkchoklad med schweizernöt

Gör din chokladmousse så här :
Bryt chokladen ner i en skål och smält på svag värme över ett vattenbad.
Vispa ihop äggulorna och sockret och rör sedan ner i den smälta chokladen tills allt blandat sig ordentligt. Det är viktigt att chokladen inte är för varm bara, då kan det skära sig. Vispa grädden i en annan skål och rör sedan ner den med chokladblandningen. Ställ kallt i kyl i minst 1 timme innan servering.
img_3559
Under tiden kan du göra crispet – hacka chokladen. Spara ett par rutor ruta till garnering. Rör ner crispet innan du häller upp i portionsskålarna eller fina glas.

Supergott!

img_3589

0
Prenumerera
Notis om
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4 år sedan

Men åå det är min favorit choklad med.
Verkade vara lätt att göra,måste testa ?

Gudrun Andersson
3 år sedan

Underbart god! Har blivit min favorit ❤️

Nästa inlägg

Pasta- & köttfärsgratäng

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x