Pasta- & köttfärsgratäng

Middagstips för er som tröttnat på all julmat.

img_9328-1

Du behöver till en stor form:
Kokt pasta (al dente)
600 gram blandfärs
smör
1 finhackad lök
2 pressade vitlök
1 burk med tomatkross
1/2 msk kinesisk soja
salt & peppar
2 stora bollar mozzarella

Ostsås :
5 dl vispgrädde ( eller hälften mjölk )
100 gram färskost
1- 2 dl riven (lättsmält ) ost
salt och peppar

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader. Koka pastan al dente och lägg i en stor form.
Hetta upp en stekpanna med smör och fräs löken glansig innan du lägger ner färsen och steker den. Pressa ber vitlök och vänd ner tomater, kinesisk soja och krydda färsen efter egen smak och tycke. Låt sjuda på svag värme medan du dör ostsåsen.

Ostsåsen: häll upp grädde i en kastrull- häll ner färskost, låt detta sjuda ihop under omrörning.  Vänd sedan ner riven valfri ost.
Låt det bli varmt och bara smälta ihop, smaka av med salt och peppar. Ställ kastrullen åt sidan
Varva nu ostsås, köttfärs över pastan, och toppa sist med massa mozzarella.

Ställ in i ugnen i kanske 15-20 minuter eller tills gratängen fått vacker färg.

Klart att serveras.

3

4 responses to “Pasta- & köttfärsgratäng

  1. Isabelle johansson skriver:

    Hur mycket pasta ska det vara i pasta och Köttfärs gratängen? ? /isabelle

    1. Majsan skriver:

      Jag tog ca 300 gram pasta.

  2. Majsan skriver:

    Tack för ännu ett gott recept!! Gott nytt år på er!!

  3. Evelina skriver:

    Ser gott ut! Vad heter pastan du använt på bilden?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *