Istället för vanlig födelsedagstårta

Hej hej ,

Hur har ni det i julstöket? Hoppas allt är bra och inte allt för stressigt.
Eftersom jag fyller år imorgon så sitter jag och kikar igenom arkivet på någon tårta att bjuda på.
Men jag tror faktiskt att jag ska bjuda på denna cupcakes-skapelse istället. Både trevlig och i portionsformar.
Och vem gillar inte nutella.

img_6258

Jag gräddade mina cupcakes i stabila muffinsformar. Sen lät jag dem svalna innan jag placerade dem i dessa snygga formar. Det kanske hade gått att grädda i dem, men ville inte förstöra dem, så därför vågade jag inte chansa.

Till 12-13 muffins: 
50 gram smör
1 dl standardmjölk
1 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt

Gör dina cupcakes så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Smält smöret, och tillsätt mjölken och dra bort från plattan. Vispa ägg, socker & vaniljsocker poröst med en elvisp.
Vänd sedan ner mjölkblandningen, blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i smeten. Fyll upp formarna lite mer än 3/4 med smeten.  Ställ sedan in i mitten på ugnen & grädda i cirka 10-15 minuter, tills de har fått vacker färg. Låt dem svalna innan du spritsar nutellafrosting på dem.

Nutellafrostingen: 
50 gram smör
125 gram färskost
2 dl kylskåpskall nutella
2 dl florsocker

Gör din frosting så här:
Ta fram smöret så att det hinner bli rumsvarmt, lägg i en skål tillsammans med färskosten och vispa ihop detta med en elvisp. Tillsätt nutellan, och florsockret och vispa ihop alltsammans till en slät smet. Ställ kallt i 20 minuter innan du spritsar ut det på de svala cupcakes:en. Dekorera med valfritt strössel eller godis.

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lydia
7 år sedan

Haha, JAG, jag gillar inte Nutella 😉
Jag gillar ingen form av hasselnötter, förutom hela nötter och knappt det. Men ingen skada skedd, mer nougat till min man 😉
Föredrar klassiska cup cakes med vaniljfrosting och härliga bär muffins, mumsigt! Hade cup cakes på kalaset förra födelsedagskalaset, det och kladdkaka med lättvispad grädde.

Nästa inlägg

Trevlig överraskning

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x