Godkväll

 Godkväll ute i stugorna.

Fredagskväll och nu är helgen här. Middagen är uppäten och köket är städat. Då är det extra gott att sätta sig ner framför tv:n.  Brasan brinner i vardagsrummet och alla ljusen är tända, både inomhus och i islyktorna på trappen. Vi ska snart kika på dagens avsnitt av julkalendern, bästa kalendern på flera år tycker jag. Vad tycker ni? I kväll återstår sista planeringarna och bokningarna för resan. Ni som följer via instagram vet att vi åkter till USA den 25:e. Vi ska bila runt lite mer denna gången. Vi landar i L.A och vill hinna med att se Las Vegas, Sanfransico och Grand Canyon.
Så drömmigt att jag nästan blir avundsjuk på mig själv.  Ja, jag är verkligen så tacksam för att jag få uppleva detta med min familj. Och USA är verkligen hur coolt som helst, det finns så många ställen att se & besöka. Tipsa mig gärna, ni är ju bäst på att ge grymma restips.

img_3322

Även i köket brinner brasan. Att sätta in dessa braskaminer kan vara det bästa vi gjort i huset.
Så mysigt och speciellt i dessa juletider.

img_3249

0
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7 år sedan

Gjorde en liknande resa i somras med familjen. Kolla in vår reserapport! Helikopter från Las Vegas till Grand Canyon är att rekommendera, med landning i Canyonen.

https://familjenbergstromreser.wordpress.com/2016/07/09/14-dagar-i-kalifornien/

Anne-Li
7 år sedan

Oh vad kul det ska bli o följa den resan!! Det är min dröm men tyvärr gör vårt företag att vi ej har möjlighet att komma hemifrån??.
Lycka till. Kör försiktigt!!

Anna
7 år sedan

Ska ni bila med barnen? Har en liten dröm om att också bila i USA men vi har en 5-åring här hemma & tänker att han är lite för liten för det.. eller vad tror du?

jennysmatblogg
Reply to  Anna
7 år sedan

Hej Anna
Ja vi bilar med barnen. Det är inte speciellt långa avstånd i Kalifornien. 5-6 timmar mellan platserna. Så det är nog inga problem att bila med en 5 åring.
Vi har ju bilat i Europa ett par gånger med våra barn. Då var Nomi 1 år. Då fick vi göra många stopp längst vägen 🙂 På nöjesparker & badland, men det var en mycket minnesvärd resa.
Europa är så vackert.
Kram

Alexandra
Reply to  jennysmatblogg
7 år sedan

Gjorde samma resa för exakt två månader sen med mina systrar. Började i LA några nätter och sen bilade vi till Las vegas (ca 4 h). Det var mäktigt med Grand Canyon och The Strip men två dagar räckte. Sen bilade vi till San Francisco vilket tog ca 9 timmar. Vi var inte alls så förtjusta i SF förutom shoppingen som var riktigt bra men vi var där i fyra dagar. Sen bilade vi Highway 1 tillbaka till LA vilket tog ca 9 timmar också. Avslutade med tre nätter i Beverly hålls och Hollywood. Såå himla mäktig och underbar resa.

Camilla
7 år sedan

Ni måste absolut testa en efterrätt på Serendipity i Las Vegas 🙂

Marie
7 år sedan

Åhhh jag älskar USA. Reser dit med familjen (nästan) varje år.
Snälla fler uppdateringar o bilder när ni är där… är så underbart att få drömma sig bort.

Missa för guds skull inte Highway 1, helt underbart!!
Cykla över Golden Gate till Sausolito o ta färjan tillbaka som någon redan tipsade om.
Helikopter över Grand Canyon är att rekommendera!

Hoppas ni får en fantastisk resa!

Frida
7 år sedan

Hyr cyklar och cykla över golden gatebron riktigt mäktig upplevelse! Alcatraz är jättebra! Passa på att se stora redwood träd några mil norr om San Francisco innan ni åker vidare. Vi åkte ut med Highway 1 och det är helt fantastiskt! Vi såg valar och sjöelefanter bland annat! Hearst castle är värt att stanna på. Om ni vill ta en avstickare på väg 101 och fika god tårtor och bakelser ska ni spana in Madonna inn. Ett knäppt rosa hotell och fik med färgglada och goda tårtor. Nedanför det ligger solvang en liten by/stad som är som ett litet Danmark, roligt stopp på vägen. Universalstudios i LA är kanonbra båda för stora och små. Helikopter från Vegas till Grand canyon rekommenderas! Se någon av alla shower i vegas!

Madeleine
7 år sedan

Hej!
När ni åker till/från SAN francisco måste ni åka inom Carmel! Det är så fruktansvärt mysigt!

Anna
7 år sedan

LA är inte så trevligt tycker jag, känns mest väldigt stort och inte vidare vackert. San Francisco är däremot jättefint! Jag håller med de andra: Highway 1 är ett måste, Muir Woods med redwoodträden (nära Golden gate), Alcatraz och en tur med Cable car (typ spårvagn). Missa inte bästa utsikten över Golden gate och hela SF: om du har SF i ryggen så åker man upp på vänster sida om bron, makalös utsikt över hela bukten med bron i förgrunden. Det är perfekt att ta Muir Woods, Sausalito, utsiktsplatsen och bron vid samma tillfälle. Fishermans wharf, Pier 39, de victorianska husen, Lombard street och någon av alla branta gator måste man väl också ”bocka av” när man ändå är där.
Vi åkte via Yosemite national park och Death Valley till LAS Vegas, men det beror på hur mycket tid ni har på er (vägarna genom Yosemite är kanske avstängda pga snö så här års också).
Las Vegas är fantastiskt! Det mest givna är väl att se fontänshowen framför Bellagio, men missa inte att gå in på några av alla spektakulära hotell: Venetian, Caesars Palave, Paris Paris mm mm. vulkanutbrottet utanför Mirage är maffigt. Vilket hotell ska ni bo på? Vi har bara varit där på somrarna då det är smällhett, och då är poolområdet viktigt men nu lär det vara betydligt kyligare antar jag. Grand Canyon får ni ju inte heller missa, så klart.
Ha en underbar resa och bombardera oss med bilder och era intryck, så att vi får vara med på ett hörn!

Therese
7 år sedan

Missa absolut inte Hearst Castle som ligger mellan LA och SF, en helt surrealistisk upplevelse med en oslagbar historia, tror inte att det finns något liknande i hela världen. Alcatraz är också ett måste. Strandpromenaden mellan Venice Beach och Santa Monica i LA är ljuvlig. Las Vegas är kul att vara i typ 2 dagar, sen är man rätt mätt…Trevlig resa!

Julia
7 år sedan

Ni måste besöka Monterey Bay Aquarium! Jättefint och spännande. I samma område kan man även åka på valsafari, riktigt häftigt! Ligger i närheten av Carmel, som är vid highway 1. Där kan man även stanna och se sjöelefanter. Otroligt fina solnedgångar dessutom!

Nästa inlägg

Cheesecakepannacotta med saltkolaspegel

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x