Cheesecakepannacotta med saltkolaspegel

 

Här sitter jag och bläddrar efter julinspiration och provsmakar efterrätter.
En bättre fredag med andra ord.

img_9280
Jag har fått receptet på  denna pannacottan av bästa Anna-Lena. När man väl börjat med denna goda pannacottan, vill du inte göra någon annan. Så krämig och god och lätt att variera med olika bär eller toppingar.

 

Till Pannacottan behöver du 4-6 pers:
1 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 gram fäsrkost (t.ex Philadelphiaost)

Saltkolaspeglen:
50 gram smör
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
1/2 dl vispgrädde
1 tsk salt

 

Gör så här:
Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillätt philadephiaosten och rör slät. Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat. (cirka 4-5 timmar)Under tiden gör du kolasåsen, ( såsen som blir över är gudagod att ha över glassen)

Blanda smör och muscovadosocker i en liten kastrull, låt det sjuda upp på svag värme under omrörning.
Vänd ner grädden och låt sjuda upp under omrörning i cirka 2-3 minuter, smaka av med flingsaltet. Låt den svalna innan du lägger ett tunt lager av såsen på pannacottan.

Mumsigt värre.


0
Prenumerera
Notis om
8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Therese
4 år sedan

Det låter sjukt gott, måste prova! När ska saltet blandas ner i såsen? 🙂

havrefras
4 år sedan

Går såsen att förbereda, och hur förvarar man den i så fall bäst? (Tanken är att den ska serveras samma dag för min del, vi ska på knytis-julafton).

al68
4 år sedan

Tack för fin kommentar, tänk att det visste jag när du fick receptet ???❤️

Linnéa
4 år sedan

Detta låter gott! 🙂 Smakar den mycket philiadelphiaost? Min pojkvän tycker nämligen inte om ost 😛

Jannie
3 år sedan

Går det att använd Gelesocker multi till detta recept?

jennysmatblogg
Reply to  Jannie
3 år sedan

Det tror jag absolut 🙂

Christina Strömvall
2 år sedan

Underbar pannacotta

Annasunderbara
2 år sedan

Supergod, hela familjens favorit!

Nästa inlägg

Islyktor & islådor

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x