Mustig Gulaschsoppa

Idag kokade jag en mustig gulaschsoppa till lunch.  Blir det något över så är det smidigt att frysa in den.
Detta är en sådan gryta som jag skulle kunna äta 7 dagar i veckan utan att tröttna på den.

img_3065

Det här behöver du till 5-6 portioner :
smör
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 kilo blandfärs
3 msk tomatpure
1 liter vatten
7-8 små fasta potatisar
2 st köttbuljongtärningar
2 msk kinesisk soja
2 burkar ekologiska krossade tomater
1 1/2 msk paprikapulver
1/2 – 1 msk sambal oelek ( undvik om du inte vill ha hetta)
salt & peppar

Gör så här:

Hetta upp en kastrill med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken tills det doftar nötigt. Vänd ner färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprika pulver och salt & peppar. Låt sjuda upp- tärna ner den skalade potatisen och låt sjuda i 15 minuter, smaka ev av med sambal oelek om ni vill ha lite hetta.

Serveras med creme fraiche och en bit gott bröd.

1

One response to “Mustig Gulaschsoppa

  1. Ulrika skriver:

    Den är hur god som helst! Fryser dock inget med potatis i =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *