Julpannacotta

En ljuvlig och julig pannacotta.
Busenkel att göra och kan med fördel förberedas kvällen innan.

img_9209

Cheesecakepannacotta 6 pers:
1 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 dl ekologisk vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost

Topping: 
råröda lingon
(1/2 dl lingon + 4 msk strösocker)

Gör så här:

Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör i de noga i smeten. Tillätt philadephiaosten och rör slät.

Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat.

Rör ihop lingon med några msk strösocker tills de blandat sig.
Toppa pannacottorna med detta.

1
Prenumerera
Notis om

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
8 år sedan

Letar efter receptet på apelsinpanacotta som du la upp för några veckor sedan. Men när jag söker på det står det att sidan är borttagen.
Tänkte göra det till adventsfika på lördsg till några vänner. Kan du hjälpa mig få fram receptet?

jennysmatblogg
Reply to  Maria
8 år sedan

Ibland flyttar jag om bland recepten. Så skulle det hända igen är det bara att söka i sökrutan 🙂
Här är apelsinpannacottan:
http://www.jennysmatblogg.nu/2016/11/14/apelsinpannacotta/

8 år sedan

Mums! Härlig bild också:)

Lou
8 år sedan

Var e de där glasen ifrån? Tyckte de va så himla fina

jennysmatblogg
Reply to  Lou
8 år sedan

Köpte dem från Lagerhaus 🙂

Emelie
9 dagar sedan

Kan man använda gelatin socker?

Nästa inlägg

Tacopaj utan pajdeg

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x