En ljuvlig och julig pannacotta.
Busenkel att göra och kan med fördel förberedas kvällen innan.
Cheesecakepannacotta 6 pers:
1 1/2 gelantinblad
1 vaniljstång
3 dl ekologisk vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost
Topping:
råröda lingon
(1/2 dl lingon + 4 msk strösocker)
Gör så här:
Lägg gelantinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör i de noga i smeten. Tillätt philadephiaosten och rör slät.
Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat.
Rör ihop lingon med några msk strösocker tills de blandat sig.
Toppa pannacottorna med detta.
Letar efter receptet på apelsinpanacotta som du la upp för några veckor sedan. Men när jag söker på det står det att sidan är borttagen.
Tänkte göra det till adventsfika på lördsg till några vänner. Kan du hjälpa mig få fram receptet?
Ibland flyttar jag om bland recepten. Så skulle det hända igen är det bara att söka i sökrutan 🙂
Här är apelsinpannacottan:
http://www.jennysmatblogg.nu/2016/11/14/apelsinpannacotta/
Mums! Härlig bild också:)
Var e de där glasen ifrån? Tyckte de va så himla fina
Köpte dem från Lagerhaus 🙂
Kan man använda gelatin socker?