Tacopaj utan pajdeg

Godmorgon,

Idag var det riktigt kallt ute, och jag ska alldeles snart snöra på mig skorna och ge mig ut på morgonrundan. En bra ljudbok i öronen så går den där morgonpromenaden så mycket fortare. Imorgon är det fredag igen och jag tänkte tipsa om en grymt god Tacopaj utan pajdeg.


img_0164-2
För att göra den LCHF-vänlig, så gör du din egen kryddblandning.

Du behöver till 5-6 personer

Till fyllningen:
800 gram blandfärs
2 tacokryddpåsar
1/2 burk med fyllig tomatkross

Topping:
tomater
2 1/2 dl creme fraiche
2 dl riven ost

Gör så här:

Fräs färsen klar, i med kryddningen och en halv burk med krossade tomater. Låt sjuda ihop ett par minuter. Fyll skalet med färsen, och dela tomaterna och lägg överst. Blanda ihop creme fraichen och den rivna osten och klicka ut över fyllningen. Ställ sedan in tacopajen i mitten på ugnen i cirka 20- 25 minuter på 200-225 grader

Serveras med en sallad eller tacochips.

2

6 responses to “Tacopaj utan pajdeg

  1. Den ska jag testa till fredagsmyset.
    husno22.blogspot.com

  2. Precis det här behövde jag – ett tips på något lyxigt, men utan att bli alldeles för maffigt 🙂
    Tusen tack för tipset!
    Kram <3

  3. sabina saarinen skriver:

    Det där är ju tacogömma, ubergott med tacochips att äta till med!:)

  4. Maria skriver:

    Hej Jenny! Måste fråga dig som är en fena på att baka. Jag är på jobbet och skulle baka en kladdkaka. Det finns inga galler till ugnen så jag gräddade på en plåt. Kakan lossnar inte ur formen, beror det på att jag gräddade på plåten eller är det något fel på själva bakformen? Jag smorde och bröade som vanligt. /Maria

  5. Maria skriver:

    Låter supergott och enkelt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *