Drömmen om Miami

Hej från luften.

Förhoppningsvis är vi med på planet nu. Vi flyger direkt till Miami utan stopp, och tycker det är smidigt när man flyger med barn. När bara jag & Jonathan flyger så tittar vi knappt på hur många byten det är, det stör inte oss. Rätt mysigt att sträcka på benen och ta en kaffe när man ska byta plan. Men barnen tycker att det blir lite långa restider och stökigt när det är dags att byta. Istället för hotell så valde vi att hyra hus denna gången, tycker det är väldigt smidig när vi är så många. Hittade ett hus med ett varsitt sovrum till alla och sedan valde vi att lyxa till det med pool. Hur härligt ska det inte bli att komma fram till detta.
hus4

hus1

hushus3

hus2
hus6

Jag är så förväntansfull inför denna semestern, vill ju se allt som Miami har att erbjuda. Men inser att vi inte kommer hinna så mycket som jag vill dessa 10 dagar.  På min lista står Bahamas… är det värt att åka dit en dag eller två? När man ändå är så nära, eller vad säger ni som varit där?

Kram

8

27 responses to “Drömmen om Miami

 1. Victoria skriver:

  Hej! Jag har varit i Miami flera gånger, alltid 3 veckor. Tycker inte att det är värt att åka till Bahamas om ni bara är där i 10 dagar. Om ni har möjlighet åk hellre tillbaka och stanna längre. Tips: åk gärna watertaxi på kvällen och kolla in alla häftiga hus. Shoppingen på Sawgrass Mills får ni inte missa./ Victoria!

 2. Maria skriver:

  Hejsan, åh va härlig att åka till Miami.. ville bara tipsa om en maträtt som finns att äta på en matkedja som heter ”Outback steakhouse”. De har en förrätt som heter ”Blooming onion” och den är väl värd att testa. De finns på tre ställen i Miami, så kanske ni slinker in… Jag har nämligen bott i Philadelphia i många år och då var jag många gånger och åt på Outback. När vi hade vänner, som besökte oss från Sverige, så bjöd jag dem till Outback och de tycke mycket om den blommande löken.. Lycka till och ha en underbar semester.

 3. Louise skriver:

  När jag och sambon var där tog vi en kryssning in till Bahamas från Miami, supermysigt. Dock blev det inte många timmar vi spenderade inne i Bahamas så vi kände att vi ville uppleva mer av Bahamas när man ändå var där. Hade definitivt besökt ön där lyxhotellet Atlantis ligger. Så jag hade tagit 2 dagar! Ha så kul. Miami är fantastiskt!

 4. al68 skriver:

  Vilket fint hus, har du någon länk till detta, sitter och planera vår resa till nästa år. Ha det bäst.

 5. jenny skriver:

  Åh vilket underbart hus! Tar gärna en länk till huset även jag 🙂 Aldrig varit i USA… Drömmer om att åka till Florida, att åka över till Bahamas, bila ner till Key West…. Vilken härlig resa ni kommer få! Kommer ni besöka Key West?

 6. Eva skriver:

  Varför Bahamas när ni bor så ljuvligt och det finns så mycket att se på fastlandet. Art Deco kvarteren och Wynwood i Miami. Everglades och en tur ut till Key West. Som bara några exempel.

  Om ni är nöja med huset skulle jag också vilja ha länken. Det är så svårt att hitta rätt när man vill hyra något.

 7. Louise skriver:

  Eftersom ni bara är iväg 10 dagar så rekommenderar jag att ni struntar i Bahamas och fokuserar på allt det underbara som finns runt Miami!
  Glöm inte åka till något av de många outlet-köpcenter som finns?

 8. Linda skriver:

  Hyr ni via ett företag?
  Ha en underbar semester! USA är min favorit när det kommer till resmål!

 9. Viola skriver:

  Låt Bahamas vara och njut av allt Miami kan erbjuda istället. Tror det finns mer än tillräckligt där för er alla i 10 underbara dagar, njut!!

 10. SusanneSj skriver:

  Så underbart det ser ut 🙂
  Ser fram emot massa bilder.
  Ha en superskön och kul resa!

 11. Solbritt skriver:

  Hej kära granne! Vi tycker att Key West är mysigare än
  Bahamas. Ha det så härligt

 12. Gunilla jonsson skriver:

  Miami beach, key west ( vägen ner är periodvis en upplevelse i sig)och framförallt västkusten!! Sååå mycket finare där än på östkusten (tycker i varje fall jag). Trevlig resa!

 13. Sofia skriver:

  Det är absolut värt att åka till Bahamas, dock påminner det till viss del om Miami, men det beror ju lite på vart man åker och hur mycket annat man vill göra i Miami med omnejd.

  Trevlig resa!

 14. Linn skriver:

  När jag var i Miami åkte vi tvådagars kryssningen till Bahamas – det tyckte vi inte var värt då man fick vara så mycket på båten och lite på öarna. Om man tar sig dit på annat vis kanske det är mer värt 🙂

  Ni får inte missa att äta middag på mysiga espanola way eller shoppa på sawgrass mills!

 15. Pippigull skriver:

  Åh! Funderar på hus i Florida till nästa höstlov men är just nu lite orolig. Vill inte dra ner stämningen men hur tänker ni runt zika-viruset som finns i miami? Jag har planerat Florida-semedtern i flera år (fyller 50) men funderar på Californien istället… Är jag fånig? Orolig i onödan?

 16. Camilla skriver:

  Men åh så härligt det ser ut! Passar väl perfekt nu när det är riktigt höstruskigt här hemma!
  Ha en skön semester, ser fram emot lite soliga bilder:).

 17. Linnea skriver:

  Åh vilket fint hus, jag skulle också vilja ha länken till det! 🙂 Jag har varit i Florida en gång (på sommaren) och tycker att Miami är en jättecool stad. Dock tycker jag att det är finare stränder och vatten på Floridas västkust. Vi åkte även till key west, vilket var jätthäftigt. Men jag blev besviken på stränderna där eftersom det var jättemycket tång (då iallafall) och inte alls lika fint som på västkusten!

 18. Sanna skriver:

  Har inte varit på Bahamas, men håller med övriga kommentarer om att västkusten har mycket finare stränder!
  Vill gärna också veta var ni hyrt huset.
  10 dagar är inte mycket, så jag tycker inte ens att Key West är värt ett besök.
  Överreklamerat om det är fina stränder ni letar efter, men visste det är ju mysigt att ha varit där!

 19. Malin skriver:

  Hej.
  Jag har också gjort 2-dagars kryssningen till Bahamas, och det är mycket tid på båten och lite tid på Bahamas. Så jag skulle inte rekommendera det, Från Miami kan ni ju hellre åka över till västkusten och Naples eller Sanibel tex. fast min favoritstrand är Miami, håller inte med dom som tycker att västkustens stränder är bättre. Men smaken är ju alltid olika 🙂

  Hoppas ni får en härlig resa

 20. Emma skriver:

  Hej!
  Ser underbart ut 🙂
  Vill gärna ha länk till detta hus och vem flög ni med?

 21. Hanna skriver:

  Bahamas vill jagbockså till men trots besök i Florida de senaste två vintrarna har vi inte hunnit med det än…. finns ju så mkt härligt i Florida och det är inga avstånd! Rekommenderar Naples å stränderna norrut på västra sidan. Å givetvis ett stopp i Everglades på väg dit! Frukost på Blueberrys är ett måste om ni åker till Naples! ???
  Å cheesecake Factory gissar jag att ni besöker minst en gång! ?

 22. Selma skriver:

  Hur hittade ni huset? Kan du länka kanske?

 23. Sara Eklund skriver:

  Var bokade du detta fina huset? MVH Sara Eklund

  1. jennysmatblogg skriver:

   Hej Sara
   homeaway.se

 24. Johanna skriver:

  Sitter själv och funderar på Miami eller liknade och är också suger på att hyra hus/lägenhet istället för hotell, har du någon bra hemsida eller dylikt att rekomendera? 🙂 ha DN fortsatt bra semester 🙂

 25. Jonna Ålander skriver:

  Har följt dina inlägg under en tid. Undrar som många andra hur, och via vilja ni hyrde huset i Miami? // Jonna

  1. jennysmatblogg skriver:

   Vad roligt att du tittar förbi bloggen. Jag har svarat på lite olika ställen på bloggen 🙂 vi hyrde genom homeaway.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *