Baka godis till helgen

Godmorgon, 

Fredag igen, Yaaay! Och vet ni, baka eget godis kan man faktiskt göra redan nu. Fast det inte är jul.
Kolla in dessa nutellagömmor. Maaaagiskt goda.

img_3415-1

Det här behöver du till 25-30 praliner:
25-30 st hasselnötter
350 gram nutella

Garnering:
200 gram mjölkchoklad
75 gram finhackade hasselnötter

Gör så här:
Ställ in nutellan i kylen eller frysen en stund innan, så är den mer lätthanteradRosta under tiden hasselnötterna, på 180 grader i ugnen. Bara några minuter så att de inte bränns. Ta ut och låt svalna ta bort de skalen som lossnar av nötterna.
ta fram nutellan från kylen/ frysen. Detta moment är kladdigt, men håll ut 🙂
Ta ungefär en halv msk till varje nöt. tryck in nöten och baka ihop till en hyfsat rund boll. Lägg i en form med bakplåtspapper. Och ställ sedan in alla i frysen. Under tiden så smälter du chokladen låt svalna, annars kan den få problem att fästa på nutellan. Och rör ihop chokladen med de hackade nötterna, ta fram nutellabollarna och chokladdoppa dem. Och lägg tillbaka dem på bakplåtspapper, låt chokladen sedan stelna innan du servera dem.

Nya favvogodiset

0
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Helgrosor och lösgodis

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x