Alltså… tiden går snabbare än man tror. Det finns redan jul i butikerna, julinspo på instagram och jultidningarna i butik börjar trilla in. Inte konstigt att jag sitter och letar efter julgodisrecept… hehe. Jag börjar koka julgodis redan i november, bästa tiden på året ju! Dessa blev en favorit förra året, krämig saffranstryffel. Spara detta till adventetbaket, vetja!
Det här behöver du till 25- 28 bitar :
2 1/2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
3 msk sirap
150 gram vit choklad
1 kuvert med saffran
Gör så här:
Mät upp grädde, socker & sirap i en kastrull och låt sjuda upp. Koka tills det kommer upp till en 120 grader, eller tills den klarar kulprovet. *Kulprovet är när du fyller ett glas med kallt vatten, droppar ner lite av smeten i vattnet och kan forma en kula.
Mortla saffran med lite av sockret. Ta bort smeten från värmen när den nått upp till rätt gradantal, och bryt ner chokladen & rör ner saffranet. Ställ in kastrullen i kylskåp och låt svalna. Forma sedan kulor av smeten och rulla dem i florsocker.
Klara att servera.
Oh ser ljuvliga ut! Ska jag absolut testa om någon vecka!
Jag har din fina bok men har fortfarande inte fått någon faktura…den kommer säkert men undrar ändå lite smått. Fick boken för snart en vecka sedan,
Fin dag/Kram fr Göteborg
Den skickas med Klaran, så den kommer 🙂 Fast det är fint med så ärliga människor som du 🙂
Kram
Hur förvarar man dessa godingar bäst? ?
Jag brukar frysa in mina om de ska förberedas lite innan. Annars är det kyl som gäller 🙂
Dessa är sååååå goda. Blev mina favoriter förra julen 🙂
Älskar! Mina favoriter! Gör dem varje år!
Men så gott
Så himla bra med godis som man kan göra redan nu så man inte står där med andan i halsen o svetten rinnande sista dagarna för att ha fräscht och gott godis!
Förstår av kommentarerna att de kan frysas.
Hade önskat att den informationen fanns på alla godisrecept som finns! 😉
Dessa ska jag baka imorgon!! Ska servera dem nästa helg, är det bäst att frysa in dom då? Med eller utan florsocker? 🙂
Frys med florsocker.
Tack för svar! 🙂
Dessa provade jag förra året, blev en succé både hos familjen och på jobbet. Så himla goda, snart dags för årets omgång! 😀
dum fråga men vilken sirap ska man ha, vit eller den vanliga ljusbruna?
Den vanliga ljusa ( inte den vita)