Saffranstryffel

Alltså… tiden går snabbare än man tror. Det finns redan jul i butikerna, julinspo på instagram och jultidningarna i butik börjar trilla in. Inte konstigt att jag sitter och letar efter julgodisrecept… hehe. Jag börjar koka julgodis redan i november, bästa tiden på året ju! Dessa blev en favorit förra året, krämig saffranstryffel. Spara detta till adventetbaket, vetja!

jul-2

Det här behöver du till 25- 28 bitar : 
2 1/2 dl vispgrädde
3 dl strösocker
3 msk sirap
150 gram vit choklad
1 kuvert med saffran

Gör så här:
Mät upp grädde, socker & sirap i en kastrull och låt sjuda upp. Koka tills det kommer upp till en 120 grader, eller tills den klarar kulprovet. *Kulprovet är när du  fyller ett glas med kallt vatten, droppar ner lite av smeten i vattnet och kan forma en kula.
Mortla saffran med lite av sockret. Ta bort smeten från värmen  när den nått upp till rätt gradantal, och bryt ner chokladen & rör ner saffranet. Ställ in kastrullen i kylskåp och låt svalna. Forma sedan kulor av smeten och rulla dem i florsocker.
Klara att servera.

1
Prenumerera
Notis om

14 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kattis
7 år sedan

Oh ser ljuvliga ut! Ska jag absolut testa om någon vecka!
Jag har din fina bok men har fortfarande inte fått någon faktura…den kommer säkert men undrar ändå lite smått. Fick boken för snart en vecka sedan,
Fin dag/Kram fr Göteborg

jennysmatblogg
Reply to  Kattis
7 år sedan

Den skickas med Klaran, så den kommer 🙂 Fast det är fint med så ärliga människor som du 🙂
Kram

Angelica
7 år sedan

Hur förvarar man dessa godingar bäst? ?

jennysmatblogg
Reply to  Angelica
7 år sedan

Jag brukar frysa in mina om de ska förberedas lite innan. Annars är det kyl som gäller 🙂

Caroline
7 år sedan

Dessa är sååååå goda. Blev mina favoriter förra julen 🙂

7 år sedan

Älskar! Mina favoriter! Gör dem varje år!

7 år sedan

Men så gott

Christine
7 år sedan

Så himla bra med godis som man kan göra redan nu så man inte står där med andan i halsen o svetten rinnande sista dagarna för att ha fräscht och gott godis!
Förstår av kommentarerna att de kan frysas.
Hade önskat att den informationen fanns på alla godisrecept som finns! 😉

7 år sedan

Dessa ska jag baka imorgon!! Ska servera dem nästa helg, är det bäst att frysa in dom då? Med eller utan florsocker? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Millan
7 år sedan

Frys med florsocker.

Reply to  jennysmatblogg
7 år sedan

Tack för svar! 🙂

Denise
6 år sedan

Dessa provade jag förra året, blev en succé både hos familjen och på jobbet. Så himla goda, snart dags för årets omgång! 😀

Milla
6 år sedan

dum fråga men vilken sirap ska man ha, vit eller den vanliga ljusbruna?

jennysmatblogg
Reply to  Milla
6 år sedan

Den vanliga ljusa ( inte den vita)

Nästa inlägg

Kanske årets julklapp

14
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x