Busenkelt & snabbt middagstips

En roligare variant av pizza är att göra en pizzarulle. Och har du som jag i detta fallet en köpebotten slänger du ihop denna goding på bara några minuter.  Grädda den, skiva upp och servera med pizzasalllad. Passar fin fint till buffén också.

Mums
IMG_9511

Så här gör du.
IMG_9495IMG_9502

Lägg ner lite krut på en god tomatsås istället.

Tomatsås:
1 burk med tomatkross med smak av vitlök
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker

Gör så här

Koka upp alla ingredineser och mixa krosset
med en stavmixer om det behövs. Låt det småputtra i fem minuter på svag värme innan du brer på den.

Riv över cirka 200 gram mild ost över pizzan, klipp över cirka 100 gram rökt skinka.
Rulla ihop till ett börd, pensla med vatten och strö över sesamfrön. Grädda i 10- 15 minuter på 225 grader, eller tills brödet fått en vacker färg.


IMG_9518 (1)

Skiva upp och servera genast.

IMG_9522 (1)

 

pizzasallad

Godaste pizzasalladen :
1 litet huvud med vitkål
1 kastrull med kokhett vatten
3 korkar med ättika ( te.x perstorp)
1 dl rapsolja
1 1/2 tsk med salt
grovmalen svartpeppar

Gör så här:
Hyvla kålen med en osthyvel eller i en matberedare. Lägg i ett durkslag och häll över det kokande vattnet över den strimlade kålen. Skölj sedan med iskallt vatten tills kålen svalnat. Låt rinna av medan du blandar ihop ättika, rapsolja salt & svartpeppar.
Häll ner och vänd om både vitkål & ättikssåsen blanda väl och smaka ev av med mera ättika eller kryddor.

Klarar sig fint i 5- 6 dagar i kylskåp.

1

One response to “Busenkelt & snabbt middagstips

  1. Marina Östmark skriver:

    Köpebotten till pizzan, är det färdig pizzadeg?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *