Malteserskaka

Här kommer helgtipset! Galet god paj, eller kaka eller vad man ska kalla det!
Helt ljuvlig efterrätt med perfekt kombo av choklad, sött och lite salt.

img_6462

Det här behöver du : 
300 gram maltesers ( en påse )
25-30 gram smält smör

400 gram mjölkchoklad
50 gram smör
2 1/2 dl grädde
10 salta kex

Valfri chokladtopping

Gör så här:
Mixa maltesers i en matberedare eller krossa direkt i påsen med en brödkavel.
Smält smöret och rör ihop med maltesers-smulorna. Pressa ut i en rund springform (24 cm) med avtagbara kanter.
Koka upp grädden och ta bort från plattan, rör ner chokladbitarna och smöret och rör tills smeten är blank och fin.  Låt svalna något, bryt ner stora bitar av de salta kexen i smeten och fördela ut över botten. Toppa med massor utav choklad och ställ sedan kallt i minst 4 timmar. Gärna över natten.

Serveras med en klick grädde.

img_6454

0
Prenumerera
Notis om

9 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sofie
7 år sedan

Ser super god ut!! Är det after-eight och typ mars man skymtar på bilden som topping?

Anna
7 år sedan

Tips på vilka ”salta kex” man kan använda?

Gabbi
7 år sedan

Vad har du för chokladtopping?

Sandra
7 år sedan

Jag köpte just sista påsen Maltesers på Citygross I Växjö. Verkar som att receptet gillas av många! Trevlig helg!

7 år sedan

Blir den lite glass aktig om man låter den stå i kylen så länge? Alltså lite hårdare.

Jonna
7 år sedan

Hej kan jag frysa tårtan?

jennysmatblogg
Reply to  Jonna
7 år sedan

Ja, det funkar 🙂

Linda Lindström
7 år sedan

Menar du Saltiner? Är det Maltesers, After Eight och Mars du har som topping?
Tänkte att jag skulle göra denna på söndag till kalaset 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Linda Lindström
7 år sedan

Ja det funkar bra 🙂

Nästa inlägg

Hembakade delicatobollar

9
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x