Hej där,
Kikar förbi och säger hej, hoppas allt är bra med er. Nomi och jag har tagit det lugnt, fast det knappt märks att hon varit sjuk längre. Men vi har pusslat, läst böcker, lyssnat på ljudböcker ( tack för tipset ) och sedan har vi bakat. Är det något hon tycker är roligt så är det att hjälpa till i köket. Så jag har haft en liten assistent denna veckan.
Bland annat har vi bakat goda delicatobollar.
Det här behöver du till 30 delicatobollar:
200 gram rumsvarmt smör
8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
2 1/2 msk kakao
1/2 dl oboy
50 gram smält mjölkchoklad
Garnering:
150 gram mjölkchoklad
Kokosflingor eller pärlsocker
Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet,
rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i 1 timme.Rulla sedan chokladbollar och ställ in dem i kylen under tiden du smälter chokladen. Rulla dem sedan i chokladen som du låtit svalna, och sedan även i kokosflingor eller pärlsocker, vilket du tycker är godast.
Förvara chokadbollarna svalt.
* * * * * * * * * * * *
Vi tog sovmorgon idag, och nu ska vi äta en sen frukost. Har köpt hem allt möjligt gott, och goda pålägg. Så denna frukosten kommer nog gå över i brunch 🙂 Som sagt vi har inte gjort så mycket, utan mest skrotat runt i myskläder.
Dessa gossiga tofflor fyndade jag på rusta 29:90 :- och mysbyxor på H&M minns inte exakt pris på den. Är jag inte ett modelejon så sig 😉
På återseende vänner.
Chokladbollar och myskläder, en riktigt bra kombination?. Ha en bra dag?.
Härligt att Nomi har blivit bättre och att ni har myst?Jag har oxå köpt dom härliga tofflorna så sköna??
Så himla gott!! 🙂 Ska bara dessa och bjuda sambon på imorgon när jag jobbar kväll <3
Mums! Å byxorna! Älsk på dom! 😉
Vem gillar inte chokladbollar! Mums!
Mysiga tofflor. Älskar såna tips;-))
bra combination med fika och myskläder
from corinas.for.me
Hej Jenny!
Lånade receptet (med vissa ändringar) och använde på min blogg. Länkade givetvis till dig. Hoppas det är okej och uppskattat. Chokladbollarna var ju sjukt goda!
Kram!
Hej,
Jag tycker att det är svårt att jobba med smält choklad och 150 g blir inte så mycket. Har du något tips på hur man som lättast rullar bollarna i den smälta chokladen? Har du några tips? Tycker att det är svårt att få en jämn yta runt om. 🙂
Tycker att din blogg är fantastisk och allt som jag testat att baka är supergott!