Tips till fredagsfikat

Hej där,

Det är ju bara onsdag idag, men jag ville tipsa om godaste fredagsfikat! Ja eller varför inte till helgens bjudning.
Denna grymma efterrätt tar bara 10 minuter att ”slänga ihop” och du kan använda vilken bär & topping du tycker passar bäst.
För fler enkla tips så hittar ni mig även på Facebook & instagram: @jennysmatblogg

tarta

Det här behöver du till en tårta för 8- 10 personer  : 
2 färdiga marängbottnar
1/4 dels dl vispgrädde
150 gram mjölk choklad
4 dl vispad vispgrädde
250 gram hallon ( frysta el färska)
( florsocker efter egen smak & tycke )

Dekorera med jordgubbar & blåbär + 50 gram hackad choklad.

Gör så här:
Koka upp 1/4 dels grädde och bryt ner chokladen ner i kastrullen, ta bort från värmen och rör tills du från en blank smet.
Ta fram den första marängformen och lägg på ett fat, fördela ut chokladen över marängen och ställ svalt. Vispa under tiden grädden fluffig, vänd sedan ner de frysta hallonen och vispa ihop till en härlig rosa färg. Smaka ev av med florsocker.

Ta ut den svala maräng- & chokladbotten och fördela ut hälften av hallongrädden. Lägg på en marängbotten till och fördela ut resten av hallongrädden.
Dekorera med jordgubbar, blåbär & hackad choklad.

Serveras genast och njut!

tarta1

1

5 responses to “Tips till fredagsfikat

  1. Anna skriver:

    Har du hittat svenska frysta hallon som inte behöver kokas upp innan servering?

  2. Louise skriver:

    Hej!
    Jag tänkte fråga om man kan laga denna en dag på förväg? Förstår ju att man kan spara den men är den godast samma dag?
    http://www.jennysmatblogg.nu/2015/12/09/lingon-kolapaj/

  3. Ulla skriver:

    Jag gjorde den igår. Läser din blogg så jag hade det receptet. Supergod var den. Jag blandade även lite hallonsylt i grädden + hallonen. Vi åt upp sista biten idag. God men lite ”sölig” idag.

  4. Therese skriver:

    Vilken jätte fin ny bild på dig på bloggen.

    1. jennysmatblogg skriver:

      <3 Vad gulligt av dig att säga så :-)
      Avskyr nämligen att vara med på bild!
      Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *