Karamelliserade äpplen med glass & kaksmul

Här kommer en liten god efterrätt!

IMG_1856 (1)
Börja med att förbereda kaksmulorna.

Det här behöver du till kaksmulorna:
75 gram smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk sirap

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienser och platta ut på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
Ställ in i mitten på ugnen i cirka 10- 15 minuter. Ta ut och låt svalna helt, och smula sedan ner alltihopa i en burk.

IMG_1783 (1)

Det här behöver du till 4 personer:
4 äpplen
50 gram smör
1 3/4 dl strösocker

Gör dina karamelliserad äppel så här
Skala frukten och ta bort kärnhuset. Skär det i mindre bitar. Smält smör & socker i en stekpanna sakta, tills det får en gyllene färg. Vänd ner äpplena och vänd om, ta bort och låt sedan svalna något innan du servera med kaksmul och lättvispad grädde.

0
Prenumerera
Notis om
6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
4 år sedan

Hej.
Jag gjorde denna efterrätt igår och den blev super god! 😀 dock blev det mycket kaksmul över så jag undrar hur länge det håller sig framme? Kan man frysa in det kanske? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Emma
4 år sedan

Jag frös in mitt 🙂

cilla
4 år sedan

Hej låter jätte gott detta men jag undrar är det så att man kan göra detta innan utan att lägga ihop det

Anna
4 år sedan

På din bild ser det ut som du har någon sås i botten på glaset? vad är det? Har jag missat nått i receptet?

jennysmatblogg
Reply to  Anna
4 år sedan

Det är såsen från karamelliseringen 🙂

Olivia
4 år sedan

Hej. Skulle vilja veta vad jag kan förbereda i förväg? 🙂

Nästa inlägg

Tjuvstartat julen i september

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x