Fisksoppa med röd curry

Hej där, 

Snart kommer middagsgästerna, vi har bjudit hem min syster med familj. De bor bara ett par kilometer från oss, och det är alltid lika trevligt. Barnen fick bestämma middag idag, och inte helt oväntat så valde de tacos. Men igår var det jag som valde middag, och då blev det en härlig fiskgryta. Jag kryddade upp den med rödcurry / redcurry ( sådan currypasta som man köper i thai-hyllan) efter att jag hällt upp soppa till barnen. De gillar inte så stark mat som jag gör.

Ni väljer själv hur mkt rödcurry ni vill ha, jag hade 2 msk. Då blir den rätt stark.

img_5876

Det här behöver du till 3-4 portioner:

2 stor gula lökar
20 st körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
4 msk hummerfond
5 dl vatten
3 bitar lax
3 bitar torsk
2 1/2 dl vispgrädde
1-2 msk redcurry ( beroende på hur starkt du vill ha det)
handskalade räkor
1 kruka dill

Gör så här : 
Skala och klyfta löken. Skär fisken i kuber.
Hetta upp en kastrull fräs löken & tomaterna en liten stund , häll ner tomatpure, fond och vatten. Låt sjuda upp tillsammans i 5 minuter innan du vänder ner fisken. Låt sjuda i 6-8 minuter eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med dillen samt rödcurryn. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och vänd ner räkorna.

Servera genast med gott bröd.

 

img_5867

2

5 responses to “Fisksoppa med röd curry

  1. Petra skriver:

    Måste prova detta!!

  2. Josefin skriver:

    Hur många personer räcker soppan till? 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

      Till 3-4 stora portioner 🙂

  3. Marie skriver:

    Super god! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *