God äppelpaj

 

Godmorgon,

Jag vaknade supertidigt idag och kunde bara inte somna om. Så jag tassade och bryggde kaffe & har ätit frukost i lugn och ro. Fast nu hör jag att Nomi är på väg ner för trappen, gulle.  Men annars sover & snarkar resten fortfarande. Idag är det födelsedagskalas på schemat, vi ska åka till min syster Mona. Eftersom både Melvin & Elias fyller år ganska nära så brukar vi ha kalas för dem bägge samtidigt. Släktkalasen är det bästa och barnen tycker det är så kul att träffa alla kusinerna samtidigt. De är ju ett gäng kusiner nu, närmare bestämt 11 stycken.

Idag bjuder jag på en favorit i repris, knäckig äppelpaj kan aldrig bli fel. IMG_1077

 

Det här behöver du till en form på 22-24 cm: 
äpple som täcker formen
ev socker om frukten är syrlig

Pajdeg:
100 gram smör
2 msk sirap
2,5 dl vetemjöl
3/4 dels dl strösocker
1 kryddmått salt
1 tsk bakpulver

Gör så här : 
Ställ ugnen på 225 grader.
Täck pajformen äpple skuret i mindre bitar , strö socker över om det behövs.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt sirap, och blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner det i det smälta smöret till en smet. Klicka ut smeten över frukten och grädda i mitten på ugnen tills pajen fått en gyllene färg
Cirka 25- 30 minuter.

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Petra
7 år sedan

Ha en kul dag!!
Alltid kul med kalas..önskar jag också haft så stor släkt..hihi

7 år sedan

Ja, det var verkligen en god kaka. Tack för en fin blogg.
Lars Wuttke

Pernilla
7 år sedan

Va roligt med så många kusiner, de verkar vara relativt jämnåriga också. Mina barn får inga kusiner då jag och min man har varsin bror som är gay, tyvärr. Lite roligt också att båda heter Jonas + att den ena Jonas har gift sig med en Jonas, så många Jonas blir det.

Nästa inlägg

Plommonkaka i långpanna

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x