Plommonkaka i långpanna

Nu börjar mina plommon ta slut här hemma.
Så detta blir årets sista plommontips från mig. En seg och god plommonkaka bakad i långpanna.

img_4638

Det här behöver du till en bakplåt ( ugnsplåt) 

4 ägg
5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
200 gram smält smör
3 tsk vaniljsocker
Plommon

Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader.
Smält smöret, och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker poröst häll sedan i  även smöret.
vänd sedan ner mjöl och vaniljsocker i smeten.  Bred ut smeten i en långpanna / form till ugnen.
Skär plommonen i mindre delar och fördela dem  jämnt över smeten. Grädda kakan i cirka 20 – 25 minuter i mitten på ugnen
Låt kakan svalna något, och skär sedan upp den i lagom stora bitar.

14
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annelie
7 år sedan

Testade denna ikväll. Perfekt till cafeterian i sporthallen imorgon.

Anna
3 år sedan

Hej!
Det här låter gott och enkelt. Har en fråga bara, stämmer det att det inte ska vara bakpulver i?
☺️

jennysmatblogg
Reply to  Anna
3 år sedan

Det stämmer 🙂

Anita Berglund
7 månader sedan

För mej är en långpanna den som hör till ugnen,
Är det den du menar eller har du ett mått på någon annan sorts långpanna?

Nästa inlägg

Lila coleslaw

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x