Pasta- & Bacongratäng med mozzarella

Lättlagad och god middag på 20 minuter.

img_4700
img_4714

Till 4-6 personer: 
pasta ( 500 gram )
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 burkar tomatsås- chili eller vitlök ( te.x barilla )
4 bollar mozzarella
3 paket knaperstekt bacon
blad persilja

Gör din bacongratäng så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Koka pastan al dente, i saltat vatten. Fräs upp den finhackade löken vitlöken i en stekpanna & rör ihop med den smaksatta tomatsåsen. Vänd ner pastan i tomatsåsen innan ni fördelar den i formen.
Skär över mozzarellan och gratinera i ugnen, tills gratängen fått vacker färg.
Ta ut och toppa med knaperstekt bacon.

1

13 responses to “Pasta- & Bacongratäng med mozzarella

  1. petra skriver:

    Jag måste bara fråga om du är medveten om hur många kcal dina middagsrätter ofta innehåller? jag lagar gärna dina rätter, bra inspo osv men byter ofta ut grädde o creme fraiche annars innehåller många rätter närmare 1000kcal per portion.

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag räknar inte kalorier 🙂
      jag har inget problem med övervikt. Och jag äter alltid ”fet mat” än lightprodukter.
      Det är mer sockret man isåfall ska akta sig för

  2. Åsa skriver:

    Hej! Uppskattar dina recept jättemycket! Har inte heller problem med övervikt, följer ingen diet eller så och använder hellre grädde o cr fr etc ibland än light-produkter, men jag har ändå önskemål om fler recept utan sådant. Jättegott med tex flygande Jacob en dag men då vill jag gärna servera något mindre fett en annan dag, tex tomatbaserad sås etc. Ja, vore helt enkelt kul med fler recept med mindre grädde etc. Tack för fin inspiration och trevlig blogg! 🙂

    1. petra skriver:

      Det var just nyttigare vardagsmat var det jag var ute efter. O det var ingen kritik, jag kan ju välja att följa nån annan matblogg, jag har ju själv bytt ut o lyckats ganska bra med det, men det finns en massa barnfamiljer med väldigt dåliga kunskaper om mat o innehåll, det var snarare därför jag ställde frågan o lite mindre fett i maten..

  3. Ida skriver:

    Om ni nu vill ha nyttigare mat då kan msn ju modifiera om det själv. Köp kalkonbacon istället för vanlig köp kvarg istället för cremefraiche köp 10% ost. Så lätt e det. Äter själv inte pasta men göt jennys gratänger med quinoa tex. Msn kan inte Skylla på okunskap idag när alla i princip är upplysta om hur farligt det är med socker tex. Sen kan man ju även äta mindre port när man äter fetare mat!

    1. Åsa skriver:

      Självklart går det att modifiera recept (just att byta ut till lightprodukter är jag personligen inte så intresserad av), jag bara önskar fler recept av annan karaktär är just ”gräddbaserade”. Återigen, inget fel med det, bara kul med FLER av annat. Tycker jag! 🙂

  4. Pauline skriver:

    Hej Jenny o tack för alls härliga recept. En fråga om pastagratängen…. ska det vara en HEL vitlök, , eller en vitlöksklyfta?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Klyfta 🙂

  5. Ulrika skriver:

    Funkar det lika bra att blanda i baconet I gratängen direkt ?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jodå 🙂 Men då blir det inte knaprigt 🙂

  6. Alexandra skriver:

    Hej! Mozzarella bollar, Är det en stor boll som är i en förpackning och köpa 4 sånna, eller menar du att man ska köpa sånna där småbollar och använda sig utan fyra??

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det finns olika storlekar. Det viktigaste är att du köper så det täcker gratängen 🙂

  7. jenny skriver:

    Hejsan, har du testat att frysa rätter med mozarellaost i? Denna måste jag testa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *