Recept på slime

Hej 

Ni var många som skickat mail och kommentarer om vårt slime vi gjort i helgen. Vi provade lite olika varianter och jag vet inte vem som tyckte det var roligast. Jag eller barnen… haha.  Dessa 3 sorter är gjorda på hobbylim, raklödder och några droppar linsvätska. Vi provade även en rolig slajm i fredags som vi gjorde med peel-off mask. Så det finns flera olika sätt att göra det. Detta receptet hittade vi på nyhetsmorgon / Tv4. Vi använde oss dock av ett milt hobbylim köpt på leksaksavdelningen på Ekohallen.


Om det är en & annat barn som läser här inne vill jag extra noga påpeka att eftersom det är kemikalier i slimet så fråga er föräldrar innan. Eller provar ni receptet längst ner i inlägget, det är helt fritt från kemikalier.

Det här behöver du :
Hobbylim ( skol-lim) med pva
raklödder
bodylotion
linsvätska med borsyra

Gör så här:
Häll upp lim i en skål och rör med en sked, spruta ner lika mycket raklödder som det är lim. Vi hade kanske 4 msk av limmet.
Och rör ihop noga, när allt blandat sig, rör ner en liten klick med bodylotion. Kanske en tesked. Rör ihop så att allt blandar sig.
Önskar ni färg är det nu ni droppar i lite karamellfärg. Rör tills ni har en jämn färg. Nu kan ni sakta börja droppa i lite linsvätska,
rör runt under tiden. Slimet kommer nu börja tråda sig och då har man lyckats. Droppa i lite i taget tills slimet släpper.
Önskar ni nu lite glitter i kan ni baka ner det. Rör rätt länge, slimet kommer vara klibbigt.
Men ställ sedan in det i kylskåpet några timmar, så är det perfekt.
Slimigt, men inte kladdigt. Och för att inga missförstånd ska ske – den är alltså INTE ätbar.

Jag har ett recept på slime utan konstgjorda ämne i,
men tyvärr är det inte lika bra som detta vi gjorde i helgen. Men vill ni prova så finns det här. 
Bara potatismjöl och vatten behövs, värt att testa helt klart.

2
Prenumerera
Notis om

0 Comments
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Lördagsplaner

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x