Kiwi Zespri

DETTA INLÄGG PRESENTERAS I SAMARBETE MED KIWI ZESPRI

 

Godmorgon vänner,

Ofta försöker jag unnande mig en extra god & bra start på dagen. Frukosten är dagens viktigaste mål och idag får jag presentera den i samarbete med Zespri. Jag vaknar alltid vrålhungrig. Jag har så svårt att förstå att en del inte kan äta alls, när jag skulle kunna äta hur-mycket-som-helst. På helgerna dukar vi upp som en liten mini hotell-frukost, så mysigt när man inte behöver stressa. Kiwi är så gott att ha till frukosten. Här över en stor tallrik med yoghurt & krispig granola och massa skivad grön kiwi över. Jag vill även ha lite kokta ägg, smörgås & kaffe såklart. Mums!

IMG_3405

Visste ni att det fanns olika sorters kiwi?
Jag gillar den gröna allra bäst, men barnen har precis upptäckt den gula kiwin. Och de är helt tokiga i den. Vi visste knappt att den fanns till för ett par veckor sedan. Den gula är sötare & mildare än den gröna kiwin. Har ni provat?

IMG_3473

IMG_3450

Den gula kiwin åker ner i skolväskan var och varannan dag. Med ett kiwiskydd runt om, samt ett litet bestick.
På den ena sidan av besticket kan man ”såga upp” kiwin med och den andra använda som sked. Mycket poppis!

Gul Kiwi kanske är ett extra bra litet tips till er som har barn som inte gillar den vanliga skolfrukten ( äppel & päron )
En roligare och godare frukt helt enkelt… Eller ja hur var det nu… Är kiwi en frukt eller ett bär?  Den eviga frågan.. Haha!

IMG_3321

0
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jane
7 år sedan

har provat maila dig flera gånger men det går inte :/

Mikaela
7 år sedan

Jag har mailat dig 🙂

7 år sedan

Vilken bra grej Jenny! Har mailat dig!
Ha en härlig fredag!

Lena J
7 år sedan

Jag har mailat dig på din mailadress, fungerade inte

jennysmatblogg
Reply to  Lena J
7 år sedan

Det var nog lite för många som mailade samtidigt.
Fick över 100 mail på en halvtimma. Så tyvärr är de helt slut nu.

Mikaela
7 år sedan

Få rman nått mail om att man får en eller inte, eller får man hålla utkik i brevlådan? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Mikaela
7 år sedan

Håll utkik i lådan:)

Cazi
7 år sedan

Jag vaknar också superhungrig varje morgon, men min sambo klarar inte av att äta nåt på morgonen.. Han kan leva på luft och jag blir sur om jag inte får i mig nåt fort. Så olika det är, jag tycker han e konstig, hehe. Älskar gula kiwin, har ganska nyligen också upptäckt dem!

Jenny
7 år sedan

Ha, så olika det kan vara. Upptäckte gul kiwi när jag jobbade i affär för femton år sen 😉 äter gärna kiwi, dock ekologisk. Mkt mjukare o godare. Ekologisk grön smakar som ett mellanting av gul o ”ickeekologisk” grön tycker jag =) Tack för en bra blogg, testar mkt nya recept härifrån nu, till matlådor. Igår blev det kyckling a la thai, laxstroganoff, kyckling o curry o mexikanaröra. =)

Msria
7 år sedan

Var får man tag på ett sånt kiwiskydd?

malin
Reply to  Msria
7 år sedan

ja så smidig liten gullig sak !! var har du köpt den??

7 år sedan

Jag fullkomligt älskar kiwi, men jag är superallergisk mot det 🙁

Nästa inlägg

Kycklinggryta med soltorkade tomater

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x