Kycklinggryta med soltorkade tomater

Middagstips som passar både LCHF:are som föredrar blomkålsris, eller för er som föredrar vanligt ris.
En smakrik gryta som uppskattas av stora som små.

Kycklinggryta soltorkade tomater

Jag valde soltorkade tomater som var mkt kryddade. För att få mer sting i såsen.

Det här behöver du till 4 personer:
smör
600 gram strimlad kyckling
1 liten riven charlottenlök
salt & peppar
2 msk tomatpure
3 dl creme fraiche
1/2 dl vispgrädde
1 msk kycklingfond
1 1/2 msk kinesisk soja
2 msk olja från soltorkade tomater
100 gram soltorkade tomater

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör och fräs löken tills den blir glansig. Vänd i den strimlade kyckling och stek den klar med salt & peppar Vänd ner tomatpure,och vänd runt. Rör ner crème fraîche, grädde, fond & kinesisk soja och låt allt sjuda ihop.
Hacka tomaterna smått och rör ner den tillsammans med oljan.

Klart att servera.

2
Prenumerera
Notis om

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7 år sedan

Så gott det lät! Det här receptet måste sparas! 🙂

Ida
7 år sedan

Är det ok att lägga ut ditt recept på min blogg när jag har lagat den om jag skriver att receptet är härifrån? ?

7 år sedan

måste prova 🙂

jenny
7 år sedan

så gott det lät att vara : ) kul att se LCHF-recept här åxå. Trevlig helg : )

age
7 år sedan

Jag har försökt att skriva ut recept men det går ej,
Hur ska jag göra??

Anneli lindholm
7 år sedan

Gjorde den i helgen, fantastisk god ?

Petra Sjöberg
7 år sedan

Jättegod, barnen älskade den också. Jag hade ingen charlottenlök så jag tog gul lök och bara hälften av soltorkade tomaterna, ingen olja å sen använde jag världens godaste krydda Creme cheese som vi köper på markad varje sommar. Blev kanon å gick snabbt att laga till ?

Kerstin Sandström
7 år sedan

Recept

Kerstin Sandström
7 år sedan

JÄTTEGOTT!

7 år sedan

[…] var jag på min första gravidyogalektion efter jobbet och därefter blev vi bjudna på middag (svingod kycklinggryta) hos Rebbe, Krille och Myra. Lägg därtill klementiner till alla mellanmål, D-vitamintillskott […]

Nästa inlägg

Oreosemifreddo

10
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x