Oreosemifreddo

En oreosemifreddo som är så lätt att göra och uppskattas av alla kakmonster.
Semifreddo betyder halvtinad, och så serveras denna glasstårta bäst!

IMG_2971

Det här behöver du:
5 dl vispgrädde
1 burk med sötad kondenserad mjölk ( cirka 400 )
maränger
2 paket oreo

Mini-oreos + maränger för dekorering

Gör så här:
Vispa grädden tills den bildar toppar, vänd ihop med den kondenserade mjölken. Rör tills du har en jämn smet.
Plasta en sockerkaksform och varva oreos, små maränger med glass-smeten där i. Frys in över natten.
Ta fram en 15- 20 minuter innan servering och dekorera med massa minioreos & små maränger.
Serveras med fördel lite halvtinad.

Mums

 IMG_2226

IMG_2916

0
Prenumerera
Notis om
6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4 år sedan

Wow, ser fantastiskt ut. Så tacksamt att baka med Oreos tycker jag! För de är så otroligt ”snygga” 🙂

Susanne
4 år sedan

Vad är det för plast du använder? Måste testa denna på min kakmonster på jobbet 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Susanne
4 år sedan

Nu hade jag en 3 liters påse, men det går bra med gladpack.

4 år sedan

Ååååå den ser supergod ut!! Något att tänka på inför två kommande barnkalas =) Jag har en fråga om den kondenserade mjölken. Skall den kokas först?

jennysmatblogg
Reply to  Linda
4 år sedan

Den var jättegod 🙂 Nix den ska inte kokas först.

Ellinor
4 år sedan

Kan man göra denna 2-3 dagar innan den ska serveras?

Nästa inlägg

Vad blir det för mat?

6
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x