Smörgåstårta deluxe

Hej där,

Jag vet inte hur det är med er, men jag är mycket svag för smörgåstårtor. Jag vill ha mycket fyllning & ännu mera topping, då blir den som bäst. Det är inte alls svårt att baka egen, men det krävs att man förbereder den dagen innan. En smörgåstårta behöver ett dygn i kylskåp för att gojsa ihop sig ordentligt!

Förresten glöm inte att ni hittar mig på instagram också : @jennysmatblogg

Här kommer receptet på min smörgåstårta deluxe. IMG_3055 IMG_3064


Bröd:
landgång
alternativt rostbröd

Till fyllningen runt tårtan
3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs

Skinkfyllning :
ca 400 gram röktskinka
1 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
finhackad rödlök efter eget tycke
salt och peppar

Leverpastejsfyllning :
1 1/2 dl leverpastej
1 1/2 dl creme fraiche
1/2- 1 dl boston gurka

Toppa med te.x
räkor
ost
skinka
tomater
gurka
sallad
dill

Gör så här :
Rör ihop de olika rörorna. Jag gjorde 2 lager med skinkfyllning. Smöra landgångsbröden. Jag hade fyra bröd dv.s 3 lager med fyllning. Bred på mycket fyllning, så blir tårtorna saftiga. För mina mått på smörgåslängden gick detta åt, men behövs mer fyllning så går det snabbt att blanda till under tiden man fixar.  Ställ sedan in smörgåstårtan i kylskåp över natten, så den får stå och dra till sig

Garnera smörgåstårtan innan servering!

2

13 responses to “Smörgåstårta deluxe

  1. Nettan A skriver:

    Ser fantastiskt gott ut 😉

  2. Josefine skriver:

    Åh det där såg hur gotr ut som helst ? Hur många räcker en sån smörgåstårta till?

    1. jennysmatblogg skriver:

      4 hungriga magar 🙂

  3. Veronica skriver:

    Fyllningen som är runt tårtan, väntar du med den tills garneringen eller görs det efter man har lagt på alla lager???

    1. jennysmatblogg skriver:

      Den gör jag samtidigt som alla lager 🙂

  4. Frida skriver:

    Hej
    Ett annat tips till skinkröran är att tillsätta pepparrotsvisp istället för Philadelphiaost det blir fruktansvärt gott

  5. Jenny skriver:

    Åh vad gott! Älskar smörgåstårta.
    Ett tips är att ha i ajvar, såååå gott!

  6. Cecilia Carlsson skriver:

    Du borde starta en egen app där man kan leta bland alla dina fantastiska recept!
    Och något jag saknar här är ett recept på kalops 🙂

  7. Jag ÄLSKAR smörgåstårta! Helst ska det vara med skaldjursfyllning och lax men jag är one så kräsen 😉 bara det innehåller en massa olika pålägg i olika lager utan någon form av röra 🙂

    Nu blev jag riktigt frestad!

    Kram Anette

  8. Marthina skriver:

    Har du tips på någon god vegetarisk smörgåstårta?

  9. Sara Johansson skriver:

    Åh så gott! Har aldrig gjort smörgås tårta men ska ge mig på denna i helgen, jag undrar när den ska stå i kylskåpet över natten, ska man klä in dem med folie eller plast folie eller bara stå som den är?

  10. Linda skriver:

    MUMS vad god den såg ut, hade lätt kunnat sätta i mig hela ha ha

  11. Anne skriver:

    Hur många rostbröd lägger jag /lager?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *