Kaksmulor till glass & andra efterrätter

Kaksmul som är gott att ha i många efterrätter blandannat i cheesecakes och glass.
Jag brukar göra egna kaksmulor och förvara i en glasburk med lock. Fungerar även toppen att frysa in.

IMG_1795 IMG_1783 (1)

Det här behöver du:
75 gram smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
1 msk sirap

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop alla ingredienser och platta ut på en bakplåt klädd med bakplåtspapper.
Ställ in i mitten på ugnen i cirka 10- 15 minuter. Ta ut och låt svalna helt, och smula sedan ner alltihopa i en burk.

1
Prenumerera
Notis om
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5 år sedan

[…] Kikar förbi med lite gottetips så här på kvällskvisten. Glass med hembakade kaksmulor och kolasås och en & annan sked med lättvispad grädde. Ibland är det enklaste det godaste. Och jag tycker att det var gulligt att servera detta i söta koppar.  Hemlagade kaksmulor finner du  HÄR […]

Katarina
5 år sedan

Åh, bra tips – tack!

4 år sedan

[…] med kaksmulor och hemmagjord chokladsås Dekorera med lite hallon och servera […]

Nästa inlägg

Rågsiktsfrallor

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x