Pastasås toppad med knaperstekt bacon

Hej där raringar,

Här kommer ett litet tidsinställt inlägg. Vi är på väg till Kalmar för att träffa min systerdotter Fanny (och hennes katter) Nomi vaknade extra tidigt idag bara för att hon visste att vi skulle träffa dessa två busiga kattungar. Detta med olika sorters djur är det bästa hon vet…. Sen blir det en tur på stan och kanske ett besök på IKEA innan vi åker hem. Man får passa på när man ändå är i närheten.

Mitt middagstips till er är en god & krämig ostsås som jag toppat med knaperstekt bacon

IMG_0654

IMG_0659 (1)

Det här behöver du till 4 portioner:

5 dl grädd / mjölk ( 50 / 50 )
Ca 1/4 –  1/2  dl vetemjöl
50 gram smör
1/2  dl riven ost
riven muskotnöt
salt och peppar
ev. 1-2 msk chilisås

Serveras med pasta

Gör så här :
Klipp och Knaperstek baconet.
Smält smöret och häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp mät sedan upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, blanda ner detta i såsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också medan såsen sjuder. Använd så mycket mjöl tills ostsåsen blir krämig. Riv ner lite muskotnöt. Salta och peppra och vänd ner lite chilisås, och låt sjuda ett par minuter. Dra av från plattan och vänd ner osten under omrörning tills osten har smält.  Häll sedan över ostsåsen pastan och strössla över baconet.

Serveras med en god sallad

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7 år sedan

Lite carbonara över det? Ser mycket gott ut i alla fall!

Nästa inlägg

Västkustsoppa

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x