Godkväll,
Igår blev det en riktig bakdag, så nu har vi fyllt upp frysen med fika igen.
Denna mumsiga paj blev det dock inte några rester över på. Den är god krämig, och passar lika bra med vilka bär som helst.
Detta behöver du :
Pajdegen :
150 gram smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3- 3 1/2 dl vetemjöl
Fyllningen :
ca 3-4 dl röda & svartavinbär
2,5 dl creme fraiche (fetthalt 34 %)
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader, under och över värme.
Rör i hop pajdegen, och platta ut i en form ( ca 22- 24 cm )
Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen, och fyll sedan upp pajskalet med fyllningen.
Grädda kakan i mitten på ugnen i ca 40-50 minuter ( håll koll , så att den inte blir bränd )
Ska svalna innan servering, men det är en smaksak.
Jag tycker att den är god även när den är ljummen.
Hej Jenny !
Vilka otroligt bra recept du har på mat. Jag försöker
Att undvika socker så mycket som möjligt men dina bakrecept känns så goda. Jag skulle vilja fråga dig om semestern på koh lipe.
Hur tog ni er dit? Var bodde ni på koh lanta och var på koh lipe?
Tacksam för snabbt svar. Jag älskar din blogg?
Kram
Var hittar jag receptet på Daries hemlagade dressing till hamburgare, ni hade den när ni grillade på stranden.
Det är samma recept som den jag gör:
https://www.jennysmatblogg.nu/2015/11/11/hemlagade-burgare-med-hemgjord-hamburgerdressing/