Grekiskt lantbröd med fetaost & soltorkad tomat

Gillar ni också att baka ert egna bröd.
Då tycker jag ni ska testa detta, fyllt med fetaost & soltorkade tomater.  Jag valde en fetaost på burk med olja runt om. Tycker det ger bra krydda både i sallad och som i detta fallet brödet. Kanske inte det vackraste brödet jag bakat, men oj så gott & smakrikt.

IMG_9107 IMG_9111
Det här behöver du till 1 limpa:
25 gram jäst
5 dl ljummet vatten
50 gram fetaost
+ 1 msk olja från fetaosten
8 finklippta soltorkade tomater
1 tsk salt
2 dl rågsikt
5-6 dl vetemjöl

Gör så här:

Smula när jästen i en skål. Och vänd över det ljumna vattnet, rör ordentligt tills det har löst upp sig.
Smula ner ost och rör ner de klippta soltorkade tomaterna, salt tillsammans med lite olja. Sen arbetar du ner mjölet, lite i taget tills du har en smidig och deg. Låt jäsa i 40 minuter innan du bakar ut till en limpa. ställ ugnen på 180- 200 grader. Låt jäsa ytterligare 30 minuter på plåten, pensla brödskorpan med vatten innan du ställer in den i nedre delen av ugnen i cirka 30-35 grader. Eller tills den får vacker färg.

IMG_9199

1
Prenumerera
Notis om
2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Pernilla
5 år sedan

Såg riktigt gott ut. 🙂

Rebecca
4 år sedan

5-6 dl vetemjöl + 2 dl rågsikt låter väldigt lite. Stämmer det faktiskt? Detta låter så gott att jag måste testa det idag!

Nästa inlägg

Paradiset

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x