Tillbaka från blåbärsskogen

Tjingeling,

Då var jag tillbaka från blåbärsskogen med fina blåbär. Kikade även efter kantareller, men jag är en av dem som aldrig hittar några. Sen ser jag att folk kommer med fyllda icapåsar med skogens guld från samma ställen haha… Jorå så är det. Men jag har desto mer tur med blåbär.

IMG_8390 (1) IMG_8396

Varken barn eller hund ville följa med ut i skogen eftersom det regnat. Och jag tycker att det är särskilt jobbigt att plocka blåbär själv heller, med en bra bok i lurarna. Det tråkigaste är att rensa dem.
Men jag tillhör dem som bara plockar med händerna, visst går det snabbare med sådana där blåbärsplockare. Fast jag tycker det är härligt att gå i skogen och bara andas skogsluft i en timme eller två, så det får ta den tiden.

IMG_8521

Nu ska jag prova ett nytt recept.
Fortsättning följer…..

Bye bye!

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Såå otroligt gott med blåbär.
Det är det bäret jag äter allra mest av & jordgubbar och hallon när jag tänker efter… 😉
Hörde på radion idag att dom sa det skulle bli ett riktigt bra blåbärs år så jag ska nog lyckas hitta någon liter jag med. Hoppas jag!
Jag är ingen bär plockerska men när dom sa det skulle bli mycket blåbär så ska jag nog ge dom en chans…
Fast än får jag vänta.
Då jag bor i Östersund så lär det ju dröja någon vecka till innan dom kommer.
Tack för alla dina goda recept du delar med dig av.
Gillar din blogg <3

8 år sedan

Blåbär är klart godast av skogens godsaker. Kantarellerna hittar jag heller inte, mina föräldrar försöker ofta att släpa ut mig i skogen för att plocka, men jag vägrar! Kantarellerna jag plockar dom plockas från kylen! 🙂

8 år sedan

Blåbär <3 Jag ska till Dalarna i helgen och då ska det plockas blåbär och baka blåbärspaj till familjen 🙂

Nästa inlägg

Knäckiga hallonsnittar

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x