Här kommer ett sista minuten-tips för er som ska ha med något till midsommarbuffen.
Dessa blir alltid lika uppskattade:
Det här behöver du till 10-11 stycken bakelser :
300 gram kavring
100 gram smält smör
3 dl creme fraiche
300 gram färskost ( gärna med smak av pepparrot )
1/2 kruka finhackad gräslök
2 förpackningar matjessill ( a 200 gram )
3 gelantinblad + 2 msk spad från matjessillen
Topping: kokta ägg, lök, matjessill, stenbitsrom & rädisor
Gör din matjessilltårta så här:
Skär bort de mörka kanterna på kavringen, och mixa brödet till små smulor. Smält smöret och rör ihop med smulorna. Pressa ut i en rund form med avtagbara kanter cirka 25 cm. Ställ svalt medna du rör ihop fyllningen.
Ta fram en skål och rör ihop crème fraiche, färskost & finhackad gräslök. Strimla / klipp ner matjessillen och rör om. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i fem minuter innan du kramar ur dem och lägger dem i en kastrull med 2 msk av matjessillsspadet ( alternativt vatten) Låt smälta på svag värme under omrörning. Vänd ner i smeten under kraftig omrörning, tills allt har blandats väl. Fördela ut fyllningen över botten och ställ in i kylen i minst 4 timmar, eller över natten.
Stämpla ut portionsformar med hjälp av en rund pepparkaksform. Dekorera & servera.
Det ser alldeles strålande ut, såååå underbara bakelser 😀
Men du, så goda dessa ser ut? tack för all inspiration ? har en bra midsommar ?
?