Ägg- & sillbakelser

Här kommer ett sista minuten-tips för er som ska ha med något till midsommarbuffen.
Dessa blir alltid lika uppskattade:

IMG_5011 IMG_5060
Det här behöver du till 10-11 stycken bakelser :
300 gram kavring
100 gram smält smör

3 dl creme fraiche
300 gram färskost ( gärna med smak av pepparrot )
1/2 kruka finhackad gräslök
2 förpackningar matjessill ( a 200 gram )
3 gelantinblad + 2 msk spad från matjessillen

Topping: kokta ägg, lök, matjessill, stenbitsrom & rädisor

Gör din matjessilltårta så här:
Skär bort de mörka kanterna på kavringen, och mixa brödet till små smulor. Smält smöret och rör ihop med smulorna. Pressa ut i en rund form med avtagbara kanter cirka 25 cm. Ställ svalt medna du rör ihop fyllningen.
Ta fram en skål och rör ihop crème fraiche, färskost & finhackad gräslök. Strimla / klipp ner matjessillen och rör om. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i fem minuter innan du kramar ur dem och lägger dem i en kastrull  med 2 msk av matjessillsspadet ( alternativt vatten) Låt smälta på svag värme under omrörning. Vänd ner i smeten under kraftig omrörning, tills allt har blandats väl. Fördela ut fyllningen över botten och ställ in i kylen i minst 4 timmar, eller över natten.

Stämpla ut portionsformar med hjälp av en rund pepparkaksform. Dekorera & servera.

0
Prenumerera
Notis om
3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
4 år sedan

Det ser alldeles strålande ut, såååå underbara bakelser 😀

Jenny
3 år sedan

Men du, så goda dessa ser ut? tack för all inspiration ? har en bra midsommar ?

jennysmatblogg
Reply to  Jenny
3 år sedan

?

Nästa inlägg

Malta Mellieha Bay & Paradise Bay

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x