Quesadilla med tomatsalsa & kyckling

Vi kan väl inte vara de enda som alltid får över massa av tortillabröd efter fredagstacosen?
Och jag gillar inte alls att kasta bra mat, så därför brukar det bli Quesadilla eller grillade enchiladas på lördagarna.

 IMG_3903

IMG_3848

 Quesadilla till 2 personer: 
1 stor kycklingfile
smör
Valfri krydda ( jag hade min hemmagjorda kebabkrydda )
färskost
tomatsalsa
1 bit gul finhackad paprika
1 bit finhackad grön paprika

Gör så här:
Strimla kycklingen smått och fräs klar i smör med kebabkrydda. Ta fram de mjuka tortillabröden och bred färskost över halva brödet. Stör över någon msk tomatsalsa och paprikan. Fördela kycklingen över tortillabröden, på varsin halva. Och vid dem sedan dubbelt.  Hetta upp en torr stekpanna och stek dem ett par minuter på varje sida.
Klipp varje Quesadilla i tre delar, serveras med salsa.

Smaklig spis

0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Gabriella
7 år sedan

Vi brukar också få över men jag brukar frysa in bröden och sen göra tortillapizzor av dem. Bara ta fram så många vröd man vill ha, tinar snabbt och det blir riktigt gott ?

Jenny Lu
7 år sedan

Vi brukar också frysa in tills vi har ett gäng överblivna tortillas. Sedan blir det ungefär som ni gör, fast med ost, kokt skivad skinka och oregano mellan. Smarrigt med salsa och créme fraiche till.

Nästa inlägg

Fyllda gratinerade krustader

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x