Recept på Kebabkrydda

Kryddningen :
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel

* Salt

Gör så här: 
Blanda ihop allt i en glasburk och förvara sedan bland de andra kryddorna.
* När köttet/ kycklingen nästan är färdigstekt så saltar man också lite.

1

3 responses to “Recept på Kebabkrydda

  1. Annika skriver:

    Hej Jenny
    jag gjorde denna kryddblandningen till kycklingkebaben, men den blev väldigt stark tyckte övriga familjen. En fråga jag har är , för jag hade inte chilipulver hemma så jag tog chiliflakes (dock något mindre mängd än vad du angett) om det är starkare med chiliflakes än pulver????

    M V H Annika

    1. Rob Alf skriver:

      Chiliflakes är betydlig starkare än pulvret. Flakes är med kärnor (där all hetta sitter) medan själva pulvret görs på skalet när det är torkat.

  2. sara skriver:

    hej detta måste jagtesta men hur mycket salt tar du ungefär

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *