Recept på Kebabkrydda

Kryddningen :
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel

* Salt

Gör så här: 
Blanda ihop allt i en glasburk och förvara sedan bland de andra kryddorna.
* När köttet/ kycklingen nästan är färdigstekt så saltar man också lite.

0
Prenumerera
Notis om
4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Annika
5 år sedan

Hej Jenny
jag gjorde denna kryddblandningen till kycklingkebaben, men den blev väldigt stark tyckte övriga familjen. En fråga jag har är , för jag hade inte chilipulver hemma så jag tog chiliflakes (dock något mindre mängd än vad du angett) om det är starkare med chiliflakes än pulver????

M V H Annika

Rob Alf
Reply to  Annika
5 år sedan

Chiliflakes är betydlig starkare än pulvret. Flakes är med kärnor (där all hetta sitter) medan själva pulvret görs på skalet när det är torkat.

sara
4 år sedan

hej detta måste jagtesta men hur mycket salt tar du ungefär

Inga-Lill Engholm Larsson
6 månader sedan

Jättegott, jag köper aldrig mer färdig kebabkrydda =)

Nästa inlägg

Kalas-söndag

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x