Daimtårta

Daimtårta med sommarsöta jordgubbar.

Bloggen finns även på instagram: @jennysmatblogg

IMG_4323

Det här behöver du: 
2 marängbottnar ( köpe-bottnar)
150 gram mjölkchoklad
1/4 dl vispgrädde
4 dl vispgrädde
3 dubbeldaim
( spara 1 daim till garnering )
1 liter jordgubbar

Gör så här:
Smält chokladen tillsammans med 1/4 dl grädden, på svag värme & under omrörning. Bred ut chokladen över en marängbotten och ställ den svalt i kyl. Grovhacka daimen, vispa grädden fluffig och fast och vänd ner daimen till fyllningen. Spara ungefär 1 daim till dekorationen. Skiva 1/2 liter jordgubbar tunt, medan den andra halvan klyver du på mitten.

Ta fram marängbotten från kylen och bred över daimfyllningen över marängen & chokladen. Fördela ut de tunt skivade jordgubbarna och lägg på det andra maränglocket. Bred över ett tunt lager med daimfyllningen och fördela ut de resterande jordgubbarna & daimhacket.

Serveras genast! Galet gott.

IMG_4258

IMG_4333 (1)

1
Prenumerera
Notis om
21 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
5 år sedan

Hej Jenny !
Åh ser underbart god ut och verkligen busenkelt recept ! Ska absolut testas ?
Tänkte tipsa dig om ett underbart gott och enkelt vegetariskt recept på min blogg.
Broccoli och blomkålsgratäng med vitlök och fetaost. marinascakecorner.blogg.se finns receptet .

Ha en trevlig kväll !
// Marina

Johanna
5 år sedan

Hur många räcker dajmtårtan till? Ser läcker ut!

Nina
5 år sedan

måste man äta den direkt? Undrar om man kunde göra den till midsommar om den kan ligga i kylen ett par timmar?

jennysmatblogg
Reply to  Nina
5 år sedan

Lägg ihop den precis innan servering.
Och det tar bara en tio minuter- en kvart…

Denise
5 år sedan

Hej! Jag är jätte känslig mot grädde, även laktosfri tyvärr.. 🙁 Och det är specifikt just grädde av någon konstig anledning, inte alls så farligt med andra fettprodukter. Vanligtvis när det handlar om typ mat och så brukar jag byta ut vispgrädden mot matgrädde o lite så, vilket inte alls är lika farligt. Men det funkar ju inte riktigt när man ska baka.. Det går inte att göra någon slags Philadelphia-blandning istället för enbart grädde? Tänkte om du hade något bra tips på vad man kan ha istället? Kan ha lite grädde också, men inte alls mycket. Vad tror du? Någon idé? 🙂 Älskar förresten din blogg, har räddat många middagar!

Sandra
Reply to  Denise
5 år sedan

Jag har gjort på philadelphia, creme fraiche och florsocker, vispas ihop till en kräm. Men det blir syrligt, hade till fyllning i tårta å jordgubbscheesecake crumble i glas 🙂

Tessan
5 år sedan

Hej Jenny! Den där tårtan ser galet god ut! Jag undrar om det är den stora mängden vispgrädde som ska värmas med mjölkchoklad eller lilla mängden? Vilken del ska vispas? Kram

jennysmatblogg
Reply to  Tessan
5 år sedan

en lilla delen 🙂

Emma
5 år sedan

Hej!
Tack för en bra blogg. Testade att göra denna tårtan häromdagen. MUMS! Hur länge mår den bra i kylen?

5 år sedan

[…] Daimtårta med jordgubbar […]

Anna
5 år sedan

Gjorde den här till midsommar igår och den blev SÅ god och väldigt väldigt uppskattad.

Lotta
5 år sedan

Gjorde den idag till gubbens födelsedag. Blev en riktig hit, gick åt som smör i solsken ☀ Mums vad god den var! Kommer göra den fler gånger!

Karin
5 år sedan

Av alla recept jag testat från din blogg (och det är många, många!) tror jag att detta är det allra godaste – och enklaste! Det blir en makalöst god tårta på nolltid. En ren dröm!

Evelina
5 år sedan

Hur många räcker tårtan till?? Tacksam för svar då jag ska göra den imon 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Evelina
5 år sedan

Gissar 10 stycken. Den ska göras precis innan servering. 🙂

Victoria Lind
5 år sedan

Måste göra denna till dotterns två kalas på lördag! Låter ju supergott. Kan man förbereda chokladen innan och lägga på marängen? Så man inte behöver stå med det när gästerna har kommit ??

Madde
5 år sedan

Hej! Kan man byta ut jordgubbarna mot blåbär eller hallon, nu så säsongen börjar vata slut?
Eller tror du de fungerar med frusna jordgubbar? Mvh

Kristian Karlsson
4 år sedan

Jag provade att göra din Dajmtårta till fredagsfikat på jobbet för några veckor sedan. Jobbarkompisarna pratar fortfarande om hur god den var och jag håller med. ?

jennysmatblogg
Reply to  Kristian Karlsson
4 år sedan

Va roligt att höra.
🙂

Michaela
4 år sedan

Tänkte göra denna till midsommar i morgon och undrar ifall man kan göra choklad delen antingen idag eller imorgon bitti? Och sedan göra grädden och allt de där när den ska serveras? Tacksam för svar 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Michaela
4 år sedan

Jag tycker du bör göra den precis innan den ska serveras.

Nästa inlägg

Doftisar

21
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x