Resan går till Malta

Godförmiddag,

Hoppas er helg också varit fin. Och att ni kunnat ta del lite av det ljuvliga sommarvädret. Hoppas att det håller i sig nu och blir en varm semester.  Dock brukar inte midsommarvädret vara självklart med sol, utan snarare tvärtom. Så detta året bokade vi en resa till Malta under midsommarveckan istället. Jag har aldrig varit där, och ser fram emot det jättemycket. Vi hyrde ett gulligt stenhus ( ser fint på bilderna iallafall) och tänkte bila runt lite och se en del av ö ( öarna ) också.

Som vanligt tar jag gärna emot restips.
Vad får vi inte missa? Några guldkorn?
Trevliga restauranger?

IMG_4134

0
Prenumerera
Notis om

32 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lotte
7 år sedan

Så härlig helg det varit!! Men lilltjejen har vattkoppor och det är ju inte lindrigt precis 🙁 Men solen skiner och då går sömnbristen lite lättare!
http://www.lotte4.blogspot.se

jennysmatblogg
Reply to  Lotte
7 år sedan

Hoppas lilla kryar på sig snabbt.

Johanna
7 år sedan

Restaurangen meet i st Julians samt alla restauranger i portomaso (och st Julians) som är en liten hamn bredvid hilton. Afternoon tea på palazzo parisio i Naxxar, en trädgård som är en riktig fristad att fly undan värmen i och servicen är topp! Åka färjan till Gozo (mellanön) eller åka båt från Sliema till Blue lagoon, underbart klart vatten och vackera vyer av Malta på vägen. Valetta är ganska tråkigt enligt mig och men åker ni dit finns mysiga restauranger vid valetta seafront. Bodde i Sliema ett år så maila om du undrar ngt 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
7 år sedan

Toppen med restaurangtips 🙂
jag antecknar så att jag inte missar.

Hanna
Reply to  Johanna
7 år sedan

Åh Malta har jag velat åka till men vet inte hur det funkar för mig längre. Jag sitter mer och mer i rullstol efter en olycka och funderar på hur tillgängligt det är på Malta. Är det mycket kullersten? Höga trottoarer? Tänkte att du kanske vet Johanna som bott där? Letar efter ett nytt resmål för mig och maken, vi har precis varit i Budapest som funkade utmärkt med rullstol.

Matilda
7 år sedan

Hej! Bodde på Malta under en tid. Där är så himla mycket att se och så otroligt fint!
Golden beach är en himla fin strand. Sanden är nästan guldig därav namnet.

Sen måste du åka över till gozo och comino två öar. Googla det! Kolla bilderna.. dröm dig bort. Är som ett paradis. Dock är priserna skyhöga på dem öarna, därav det inte finns så mycket mest kristallklart vatten.

Så köp med allt dit där!
Restauranger finns det gott om där, går man längst vattnet så finns där massa restaurering där..
Antar att ni inte ska festa, annars har dem en otroligt lång bargata som är gudomlig!
Taxi chaufförerna är väldigt läskiga tyckte jag. Fanns många oseriösa taxi chaufförer.. som mest lustar turister..
Men ett säkert kort är att alltid boka cabs. Billigast och bäst!

För flera frågor bara kontakta mig!
Är fruktansvärt avundsjuk på dig att du ska dit! 🙁

jennysmatblogg
Reply to  Matilda
7 år sedan

Så mycket bra tips! Tack
Vi kommer åka till Gozo också, på en dagstur.
Sedan blir de nog besök till sandstränderna också.
Kram

Pernilla
7 år sedan

Hej.
Är det ett passfodral det mönstrade till höger? Iså fall var det väldigt fint och då är frågan, var har du köpt det?
Tack för en trevlig och inspirerande blogg.

jennysmatblogg
Reply to  Pernilla
7 år sedan

Märket heter malene birger, det är ett passfodral 🙂

7 år sedan

Jag o min sambo var 5 dagar på Malta i slutet på april. Vi bodde i sliema. Vi gjorde utflykter med turistbussarna. Hop off hop on. Väldigt smidigt. Valetta är absolut värt ett besök. Marknaden på söndagar i fiskebyn Marsaxlokk. Där fanns allt från kläder till mat o fisk av alla de slag. O givetvis öarna utanför med de fina lagunerna o stränderna.
Trevlig resa ?

jennysmatblogg
Reply to  Lotta
7 år sedan

Vi har hyrt bil, så vi kommer åka runt en hel del 🙂 Fiskebyn du nämner har vi på vår lista också.

Malin
7 år sedan

Härliga Malta! Ni måste åka till Mdina, den tysta staden. En gammal medeltida stad där inga bilar får köra, därav namnet ”den tysta staden”. Och som andra uppgett tidigare, både Valetta och Blå Lagunen på Comino är helt underbara. Vi åkte båt som gick runt halva Malta och sen bort till Comino, en upplevelse i sig bara att se hela ön från havet

jennysmatblogg
Reply to  Malin
7 år sedan

Tack för tips, detta har jag inte hört talas om. Men antecknar så att vi inte missar denna staden.

Karolina
7 år sedan

Jag tyckte Valetta var en jättemysig stad med små gränder och häftig arkitektur. Strosa runt och gå in på smårestaurangerna i gränderna;-) Gå gärna runt Valetta utanför muren längs med havet. Härlig utsikt! Mdina är absolut värt ett besök. Förutom den läckra staden är Fontanella cake på cafét mitt inne i stan ett MÅSTE!!! Supergoda och kända på Malta;-)
Ha en härlig resa!!!

jennysmatblogg
Reply to  Karolina
7 år sedan

Tack för tips.
Vi har tänkt att köra runt en del, så Valetta kommer vi absolut att stanna till och besöka.

7 år sedan

Jag var på Malta för ett par månader sen och det var helt underbart! Rekommenderar helt klart att du ska testa att äta kanin. Det är en av deras nationalrätter och är faktiskt väldigt gott =) Kram

jennysmatblogg
Reply to  Matilda Berlin
7 år sedan

Ja jag kan tänka mig att det är underbart! Men vet inte om jag kommer vågar äta kanin ? 😉

Hanna
7 år sedan

Bästa indiska maten har maharaja i Gzira, https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g1096301-d1767590-Reviews-Maharaja-Il_Gzira_Island_of_Malta.html grymt bra service med! Annars är hop on hop off bussarna ett tips, särskilt södra turen. Bra valuta för pengarna.

/ Gammal maltabo

7 år sedan

Hyr lägenhet på Fort Chambray. Ljuvlig pool och lyxig lägenhet. Ligger på Gozo

Caroline
7 år sedan

Malta är som vårt andra hem, har varit där 20 gånger minst! Kan varmt rekommendera Mellieha bay om ni vill ha sandstrand. En mysig stad att åka till är Mosta som även kallas ”Den tysta staden” då inga bilar får köra där, mysiga smala gator och gränder och en fantastisk utsikt. Rekommenderar Bacchus restaurang som är en gammal fängelsehåla omgjord till restaurang. En tur till Gozo är ett måste och där kan jag varmt rekommendera en fiskeby som heter Xlendi, mysigt att ta en lunch precis i strandkanten. På Malta är det också väl värt ett besök i Marsaloxx där man kan se alla de färggranna båtarna som är välkända på Malta, där är också marknad om söndagarna om man är sugen på det. Valletta är trevligt och Sliema likaså, framförallt Sliema om man är sugen på shopping. Vill man så kan man ta båten mellan dessa städer, tar 15 minuter och kostar inte många kronor. Önskar er en riktigt trevlig resa!

Angelica
Reply to  Caroline
7 år sedan

Mosta är inte ”den tysta staden” utan Mdina 🙂
Mdina-den tysta staden var till en början Maltas huvudstad innan valetta tog över. Den är otroligt vacker med panorama vy över stora delar av norra Malta. Glöm inte en god tårt- bakelse eller pajbit på fontanella 🙂

Sen en fråga till dig jenny, vart ligger huset ni ska bo i och när åker ni? Jag har bott på Malta i flera år och ska tillbaka till min älsklingsö tisdagen efter midsommar. Hoppas ni får en underbar vistelse 🙂
Malta är underbart! Och vill ni shoppa så gör ni de bäst i Tigne point, the strand och plaza galleria och allt ligger i Sliema inom några hundra meters radie. Goda drinkar dricks på Hugo, han har många barer/restauranger i st julians (pacevile) nära st George bay. Hugos terass, bar, tapas 😉
En till favvo är Zeris i portomaso marina, St julians. Och fiket Mint! Haha många guldkorn finns de ;P

jennysmatblogg
Reply to  Angelica
7 år sedan

Tusen tack för alla jättebra tips 😀 Hur ska vi hinna med att besöka alla ställen nu ?
Vi har hyrt huset på den lilla orten Zejtun. Tycker det är trevligt att slippa bo på stora hotellkomplex 🙂

Caroline
Reply to  Angelica
7 år sedan

Sant! Mdina är det, var nog inte riktigt vaken när jag skrev. Tack för rättelsen ?

Nathalie
7 år sedan

Okej, Maltas bästa restaurang: Wigi’s! Ni kommer inte bli besvikna. Andra tips är att dricka rött och äta kött på Meet samt mumsa på en croissant från bageriet French. Samtliga ställen ligger i St Julians 🙂 Trevlig resa!

Carro
7 år sedan

Restaurangen Maltese Mama är min favorit där! Litet och hemtrevligt med grym mat och suverän service till bra priser. Ligger i St Julians!

Rosan
7 år sedan

Rampila restaurang ligger insprängd i stadsmuren med utsikt över Vallettas huvudentré. Mysigt ställe, liten innegård, bra service och underbar mat!
Pratade med svärföräldrarna nu ikväll som bor där nere, 33 grader varmt hade de haft idag! ☀️☀️☀️
Trevlig resa!

Anette
7 år sedan

Åh, jag älskar lilla Gozo, där finns det större möjligheter att finna det genuina livet. Mina tips där är att köpa salt vid saltpannorna vid Qbajjar Bay http://www.visitgozo.com/en/item/sight-seeing-places-of-interest/saltpans-1150/. Väldigt mycket mer salt smak än vad vi är vana vid, skördat lokalt.
Vid Azure window och Blue hole med fantastiskt sceneri har delar ur Game of thrones spelats in. By the sea Jolie/Pitt spelades in i Mgarr ix-xini, de bodde på Hotel Ta’ Cenc & Spa under inspelningen.
Bada i underbara Wied il gashri, en liten liten vik därdet inte kommer så mycket folk.
Lunzjata är en grön liten odlingsdal med en källa med rent vatten.
Är ni historiskt intresserade finns Ggantja temples i Xaghra från 3600 f Kr. Citadellet med utsikt över hela ön finns i Victoria. På Malta finns underjordiska Hypogeum Hal Saflieni 2500 b Kr här är det ett måste att boka plats för visning, är ett av UNESCOS världsarv.
Restaurang tips på Gozo: Tatitas restaurant i San Lawrenz , Ta Karolina i Xlendi, bästa revbenen finns på D´bar i Qala, ät Pastizzi från bagerierna vid busstationen i Victoria (kostar nästan ingenting) På Gozo får du mer Italien/Sicilieninspirerad mat än på Malta.
Skulle kunna fortsätta hur länge som helst!

Angelica
7 år sedan

Hej! Nu blir jag avis. Malta är ett superfint land och kan som många andra rekommendera blue lagoon, gozo mm. Men ser att ingen nämnt Peters pool, en häftig vik av kalksten som nästan formar en pool.

Pernilla
7 år sedan

Hej! Bodde på Malta i ett år och det finns två restauranger i lite olika stilar som jag tycker ni borde testa. 1. Badass burgers i st. julian’s – hamburgare som är asgoda och deras sötpotatis stripes är underbara! 2. MEET – Argentinsk restaurang även den i st. julian’s – sjukt bra kötträtter, fråga dem om vin tips, de är toppen på att rekommendera. Hade så bra och tack för en super blogg!!

Moa
7 år sedan

Hej!
En 18-årig tjej som bor på Malta med familjen. Det jag inte tycker ni får missa är blå lagunen på comino, parkerar bilen uppe vid Cirkewwa och tar en båt över till comino. Blå lagunen är paradiset. Dock kanska mycket folk, så mitt bästa tips är att ta båten dit vid 10. Jag brukar åka dit vid ca 10, och hem vid ca 14-15. Innan det blir alldeles för mycket folk. Även Gozo måste man besöka, dit kan man ta bilfärjan också från Cirkewwa. Gozo blir en heldagsutflykt. Afternoontea på Palazzo Parisio är också ett tips. En halvdag i Mdina, bara strosa runt och äta på en god restaurang. Stränder, tipsar om Gnajn Tuffeiha beach, ligger brevid Golden Bay, men mycket mycket mindre folk på Tuffeiha än på Golden. Vilket är ett plus. Även Peter’s pool är väldigt coolt, och väldigt fint! Ligger vid fiskebyn Marsaxlokk. Sen brukar jag också hänga nere vid Pretty Bay, vid Maltas freeport. Köpa glass på AMORINO i Valletta är ett måste, man får sin glass formad som rosor, och glassen i sig är himmelsk god.

Hör av dig om du vill ha fler tips! Fick inte med allt 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Moa
7 år sedan

Tack snälla för alla braiga tips 🙂
Hur ofta går färjorna hem från gozo på eftermiddagarna ?
Vi tänkte åka dit en av dagarna.
🙂

Moa
Reply to  Moa
7 år sedan

Så lite så 🙂 Färjorna från Gozo går ganska ofta, jag brukar ta färjan runt 15:00 eller 15:45. Du kan se tidtabellerna här http://www.gozochannel.com/en/schedules.htm?mobile=1

Hoppas ni får en fantastisk vecka här på Malta 🙂 Ser ut att bli helt fantastiskt väder! 🙂

Nästa inlägg

Spagetti med godaste tomatsåsen

32
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x