Kycklinggryta med jordnötssås & chili

Välkommen Junimånad.

Vilken sommarvärme vi fått, helt ljuvligt. För er som inte tänkt att grilla i kväll så har jag en god kycklinggryta på lut. Men krämig jordnötssås, som smakar precis som på restaurang. Varsågoda.

IMG_5076 Till grytan
4 stycken kycklingfile 
1 msk smör
1 finhackad vitlöksklyfta
1 finhackad charlottenlök
1/2 finhackad röd chili
2 1/2 dl kokosmjölk
1 dl finhackade salta jordnötter
1 1/2 dl jordnötssmör
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 lime + 1/2 dl vatten
1 tsk strösocker
salt & ev.chiliflakes
1-2 droppe sojakulör

Serveras till kokt ris

Gör så här:
Strimla kycklingen smått, finhacka löken/ vitlöken & chilin. Fräs allt i en stekpanna tills kycklingen är klar. Vänd ner kokosmjölk med grovhackade jordnötter, jordnötssmör & fond. Låt allt sjuda upp, smaka av med salt & chiliflakes. Önskar man lite mörkare färg så droppa ner ett par droppar sojakulör. Vänd sist ner vatten till önskad konsistens & lime+ socker och ta bort från plattan.

Smaklig spis.

0
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
7 år sedan

Låter supergott! Ska definitivt testas.

7 år sedan

Så gott det ser ut!

Åsa Liersch
7 år sedan

10/10, det här receptet är bara såå bra! Enkelt, snabbt och oh så gott!

Jenny
7 år sedan

Gott! Men såsen skar sig 🙁 något förslag till varför den gjorde det?

Viveka
Reply to  Jenny
7 år sedan

Eftersom det är både kokosmjölk och jordnötssmör i så blir det ju väldigt fett.
Jag brukar vispa hårt så går den ihop sig igen.

Nästa inlägg

Laxgryta med sötpotatis & curry

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x